ShippingWatch

Opgøret mod Daewoos tidligere ledelse ruller videre

Den tidligere ledelse i det nødlidende kæmpeværft DSME er midt i retssager på baggrund af anklager om blandt andet korruption. Senest er den tidligere CEO for værftet fra 2006 til 2012 blevet trukket ind i sagen.

Foto: Thorbjørn Hansen

Den tidligere CEO for Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, DSME, i årene 2006 til 2012 er blevet sigtet for tillidsbrud og bestikkelse og mistanke om at tilføre værftet et tab på et tocifret milliardbeløb.

Udviklingen er den seneste i de igangværende retssager mod den tidligere ledelse i værftet, der står i massive økonomiske problemer.

Konkret er den tidligere CEO Nam Sang-tae sigtet for at have været medvirkende til et tab på 25,5 mio. won, skriver Yonhap News. Desuden er han tiltalt for at have bestukket den tidligere formand for Korea Development Bank, KDB.

Koreanske værfter vil fyre mindst 4000 i år 

I sidste uge blev en anden tidligere CEO for DSME, Ko Jae-ho, som havde posten fra 2012 til 2015, idømt en fængselsstraf for at have snydt med regnskaberne. Han blev kendt skyldig i at have løjet om selskabets aktiver og finansielle resultater at sikre sig lån for milliarder af dollars og fik en dom på ti års fængsel.

"Det ser ud til, at Ko var klar over, at der foregik omfattende regnskabsfusk for at dække over driftstab og for at nå målet for driftsoverskuddet," lød det i rettens kendelse ifølge Yonhap.

Retten fandt desuden selskabets tidligere vicepræsident skyldig i anklager om regnskabsfusk. Han modtog en dom på syv år.

De lange fængselsstraffe til de to ledere kom få dage efter, at den nuværende CEO i DSME, Jung Sung-leep, er blevet afhørt af politiet. Det skete i forbindelse med anklager om, at selskabet har dækket over enorme underskud i 2015 ved at underrapportere tæt på 120 mia. won, eller omkring 101 mio. dollars.

Daewoo vil gennemføre dyr spareplan 

Tidligere Daewoo-chef idømt ti års fængsel for fusk 

Daewoo-chef afhørt om forsøg på at skjule kæmpetab 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs