ShippingWatch

Store olieselskaber øger gælden med en tredjedel

Nettogælden for de største vestlige oliefirmaer er steget med en tredjedel det sidste år, hvilket øger firmaernes sårbarhed over for endnu et olieprisfald.

Foto: Wintershall

Det sidste år er nettogælden for de største vestlige oliefirmaer steget med en tredjedel, og det øger firmaernes sårbarhed over for endnu et olieprisfald. Det skriver Financial Times.

Den samlede nettogæld for 15 af de største nordamerikanske og europæiske olieselskaber steg til 383 mia. dollars i marts - en stigning på 97 mia. dollars siden sidste år. Det sker som direkte resultat af oliepriskrisen, der begyndte i sommeren af 2014 og har tvunget selskaberne til at låne penge til investeringer og udbyttebetaling, skriver Financial Times.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

På trods af rekord-lave renter og en stigning i oliepriserne medfører den forøgede gæld store udfordringer for olieselskaberne, hvis priserne skulle falde igen. Det kan betyde flere fyringer, nedskæringer i udbyttebetaling og flere defensive fusioner og opkøb, skriver den amerikanske avis.

Den stigende gæld og lavere forventninger til oliepriserne har tvunget flere kreditratingbureauer til at nedjustere deres rating af olieselskaberne.

Norge venter fald i olieinvesteringer i 2017 

Medie: Fire konkurrenter byder ind på Maersk Oil's Qatar-felt 

13 olieselskaber må lede efter olie i det nordlige Norge 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs