Militante optrapper angreb på Nigerias oliefaciliteter

Militante har angrebet Nembe olierørledningen i Nigerias Delta region, siger en lokal embedsmand lørdag, efter at gruppen Niger Delta Revengers havde udsendte en erklæring om et angreb mod oliefaciliteter.
Foto: Sunday Alamba/AP/Polfoto/Arkiv
Foto: Sunday Alamba/AP/Polfoto/Arkiv
AF RITZAU FINANS

Angreb på oliefaciliteter i Nigeria fortsatte i weekenden. Her angreb militante Nembe olierørledningen i Nigerias Delta region, siger en lokal embedsmand lørdag, efter at gruppen Niger Delta Revengers havde udsendte en erklæring om et angreb mod oliefaciliteter.

"Vi hørte en række angreb finde sted i nat," siger den lokale embedsmand Bello Bina i delstaten Bayelsa.

Nigerias hær siger samtidig, at den er ved at gennemsøge et område i deltaet i en eftersøgning efter den tidligere militante leder "Tompolo".

Niger Delta Revengers (Hævnerne) har stået bag en række bombeangreb mod olierørledninger. Gruppen beskylder olieselskaberne for at være skyld i forurening og fattigdom i deltaregionen.

Den militante gruppes angreb har reduceret Nigerias produktion af olie til det laveste niveau 20 år.

En talsmand for Chevron vil ikke kommentere udviklingen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Nigeria er Afrikas mest befolkningsrige land med knap 174 millioner indbyggere. Landet har sendt militære forstærkninger til deltaet for at nedkæmpe den militante gruppe.

Men blandt andre den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, siger, at Nigerias regering må se på konfliktens rødder og uretfærdigheden i deltaregionen.

Nigerdeltaet har nogle af verdens største mangroveskove. Her har mange lokale stammer ikke set noget til den bedre levestandard, de blev lovet, da olien blev opdaget i i 1950'erne.

Nigerias præsident, Muhammadu Buhari, der også kæmper med Boko Haram i den nordlige del af Nigeria, har udvidet en amnesti til militante fra 2009. Men han har skåret ned på den økonomiske støtte til udviklingen af deltaet og aflyst kontrakter med tidligere militante.

Nigeriansk militant gruppe presser olieprisen opad 

Nigeriansk uro kan være dårligt nyt for tankrederierne 

Flere søfolk bliver dræbt af pirater i Vestafrika 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også