ShippingWatch

OMT kan vinde australsk kæmpeordre på krigsskibe

Den danske specialist i skibsdesign, Odense Maritime Technology, er med i kapløbet om en stor ordre fra den australske flåde, der skal indkøbe ni nye krigsskibe for et milliardbeløb.

Adm. direktør Kåre Groes Christiansen er optimistisk, når det kommer til OMT's muligheder for at vinde den australske ordre. Foto: OMT

Der kan være milliarder på vej til Odense Maritime Technology (OMT).

Fyens Stiftstidende skriver, at virksomheden er blandt bejlerne til en gigantisk ordre fra den australske flåde, der skal indkøbe ni nye krigsskibe til en samlet værdi af 150 milliarder kroner.

OMT har tidligere udviklet den danske flådes fregatter i den såkaldte Iver Huitfeldt-klasse, og det design forsøger man nu at sælge til australierne.

Odense-firmaet kan dog se frem til hård konkurrence fra især den engelske, franske og tyske forsvarsindustri, skriver Fyens.dk. Trods det er adm. direktør Kåre Groes Christiansen optimistisk.

"Vores skibe er bygget op af moduler og meget fleksible. Det gør dem nemme at bygge og nemme at ændre, hvilket igen gør dem meget interessante rent prismæssigt," siger han til mediet.

Det er udelukkende designet, som OMT skal sælge til det australske forsvar, mens fregatterne skal bygges i byen Adelaide. Senere på året vælger den australske flåde tre projekter ud, der får lov til at byde på ordren.

OMT hæver omsætning med 67 procent

OMT i gennembrud på container-feeder

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere