ShippingWatch

Aktiv olierig får olieprisen til at dale

Der er flere aktive olierigge i USA. Og det får olieprisen til at falde for anden handelsdag i træk.

Der er flere aktive olierigge i USA. Og det får olieprisen til at falde for anden handelsdag i træk. Det var godt nok blot en rig, der blev sat i gang igen i sidste uge, men det markerer den første forøgelse af antallet aktive rigge i USA i år.

Prisen på Nordsøolien glider mandag formiddag med 1,1 pct. til 40,74 dollars per tønde. Den amerikanske WTI-olie er samtidig 1,9 pct. billigere og koster nu 38,69 dollars tønden.

"Der er en anelse korrektion efter prisen steg til over 40 dollars, fordi markedet fortsat er overforsynet, og efterspørgslen er begrænset. Men det er bedre, end det har været. Et gennemsnit på omkring 35 dollars per tønde er sandsynlig i andet kvartal," vurderer Evan Lucas, der er strateg hos IG, over for Bloomberg News.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Prisen på olie steg i sidste uge, efter at et en række olieproducerende lande er blevet enige om at mødes i Doha i april for at genoptage forhandlinger om at fastfryse produktionen. Siden har Ecuador meddelt, at landet vil foreslå en reduktion af produktionen.

Ledige olierigge kan blive investeringsobjekter

Moody's ser dystert på shipping halvandet år frem

Olielande tager tilløb til fastfrysning af produktion

 

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere