ShippingWatch

Medie: Maersk parat til at byde på olieprojekt i Iran

Efter ophævelsen af en række sanktioner mod Iran er A.P. Møller - Mærsk klar til at lede efter olie i South Pars-feltet, der ligger i Den Persiske Bugt, og som Iran og Qatar råder over.

Foto: Vahid Salemi/AP/POLFOTO

Efter at en række restriktioner mod Iran er blev ophævet tidligere i år, er A.P. Møller - Mærsk klar til at lede efter olie i South Pars-feltet, der ligger i Den Persiske Bugt, og som Iran og Qatar råder over.

Det skriver det iranske nyhedsbureau Fars.

Ifølge nyhedsbureauet har højtstående iranske embedsmænd holdt hemmelige forhandlinger med Mærsk forud for budrunden. Og ifølge kilder har Maersk accepteret betingelserne for et bud.

Allerede i januar var en dansk handelsdelegation på besøg i Iran. Og i den forbindelse sagde Lars Nydahl Jørgensen, vice president i Maersk, ifølge Børsen, at man var meget interesseret i at komme tilbage til Iran, og at man var klar indenfor stort set alle Maersks forretningsområder.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Ifølge Fars sagde Lars Nydahl Jørgensen ved den lejlighed, at Maersk havde haft meget konstruktive drøftelser med det nationale iranske olieselskab Nioc og dets datterselskaber. Dengang ville den danske direktør ikke fortælle, hvilke konkrete felter, der var tale om.

Tilbage i januar bekræftede A.P. Møller - Mærsk over for Ritzau Finans, at man havde startet forhandlinger med den iranske regering om potentiel udvikling af en stribe oliefelter i Iran.

Nu kommer den første iranske olie til Europa

Denne mand har adgangskoden til iransk shipping

Maersk ser stort potentiale på det iranske marked

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere