ShippingWatch

Ny rapport: Nedturen sluger 50.000 norske oliejob

En optur efter krisen i olieindustrien kommer først flere år ud i fremtiden, og inden da skal flere tusinde oliejob i Norge væk, anslår ny rapport fra brancheorganisationen Norsk olje og gass.

Foto: Songa Offshore

Det skal gøre ondt, før det gør godt, lyder et gammelt ordsprog. Og i den norske oliebranche kommer det angiveligt til at gøre endnu mere ondt de kommende år. Først i 2018 ventes en optur at afløse den nuværende oliekrise, og de kommende år skal flere tusinde job forsvinde, anslår ny rapport fra brancheorganisationen Norsk olje og gass, skriver norske medier med henvisning til Dagens Næringsliv.

"Rapporten viser, at der kommer til at være et betydeligt behov for rekruttering i 2019-2020. Det er en god besked at kunne give," siger Karl Eirik Schjøtt, der er adm. direktør i organisationen til Dagens Næringsliv ifølge Offshore.no.

Til den tid vil krisen dog have opslugt 50.000 job i den norske oliebranche, viser rapporten. 38.000 er allerede forsvundet, og de kommende år vil yderligere 12.000 stillinger blive skåret væk.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Flere analytikere har for nylig ytret deres forhåbninger om, at olieprisen nu har set bunden. I denne uge nåede prisen for Nordsøolien, Brent, da også næsten de 40 dollars, og torsdag morgen ligger den på 40,89 dollars for en tønde. Hvis olieprisen for alvor vender i 2017 vil antallet af job i olieindustrien stige med 22.000 frem mod 2020, anslår rapporten. Det får dog ikke fagforeningen Industri Energi til at kippe med flaget.

Ifølge leder Leif Sande bør medarbejdere i industrien sætte spørgsmålstegn ved, om man kan stole på industrien:

"Hvor mange år vil der gå, før det gentager sig?," spørger han med henvisning til de mange afskedigelser:

"Skal vi satse på at tage vores uddannelse sådan, at vi bare havner i oliebranchen for et par år," siger han ifølge Offshore.no.

Borebisser ligger i toppen af norske lønninger

Nordea skærer i forventningerne til olieprisen

Nye trusler mod olieefterspørgsel toner frem

Nye tal bekræfter investeringsdykket i Nordsøen i år

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere