ShippingWatch

2015 blev rekordår for Wrist Ship Supply

For sjette år i træk har Wrist Ship Supply øget omsætningen, viser regnskabet for 2015. Det til trods for pressede markeder og lavere aktivitet i offshore. Opkøb er fortsat i 2016.

Foto: Wrist Ship Supply

2015 blev et rekordår for verdens største forsyningsvirksomhed Wrist Ship Supply. For sjette år i træk er det lykkes selskabet i Nørresundby at hæve omsætningen, denne gang til 3,7 milliarder kroner, hvilket er ti procent mere end de 3,3 milliarder kroner i 2014, som indtil nu har været selskabets bedste år.

Resultatet landede på et overskud på 105 millioner kroner, hvilket er lidt lavere end de 130 millioner i 2014, hvor 33 millioner kroner kom fra salget af et varehus i Singapore.

"Vi har haft et rigtigt godt år – trods udfordringer på offshore-markedet, hvor vi er hårdt ramt af det dalende aktivitetsniveau. Vores omsætning på offshore er faldet 12 procent, men vi er til gengæld vækstet 5 procent på det større ship supply segment – også større end markedsvæksten, hvilket betyder, at vi har taget markedsandele," siger CEO i Wrist, Robert Kledal i regnskabsmeddelelsen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Investeringer er et af nøgleordene for Wrist og er også en af årsagerne til væksten sidste år, fremgår det. I 2015 har Wrist investeret i både organisationen og den fysiske infrastruktur. Samtidig har Wrist været aktiv på opkøbsfronten det seneste stykke tid, hvor selskabet har fået flere aftaler i land. Senest med købet af britiske Garrets, som ifølge Kledal er et relativt stort opkøb i branchen.

"Der er ingen tvivl om, at vores kunder vil stå over for endnu hårdt år, men vi forventer stadig generelle forbedringer for Wrist i 2016. Det skyldes ikke mindst opkøbet af Garrets i januar i år, som også har styrket vores forretning, når det kommer til levering af management services," siger han.

Wrist købte i maj 2015 det Aberdeen-baserede North Sea Stores og i oktober hollandske Den Helder, der begge har bidraget til omsætning og indtjening i 2015, men i begrænset omfang. Væksten er derfor primært organisk, forklarer selskabet.

"Vi har i 2015 investeret yderligere i vores infrastruktur og i forbedrede logistikfaciliteter i Spanien, Skotland og i US Gulf. Samtidig har vi fortsat vores investeringer i såvel systemer som driftsmateriel – og der vil komme yderligere investeringer i 2016," fastslår CEO'en.

Ligeledes sidste år ansatte selskabet den tidligere APM Terminals direktør Martin Gaard Christiansen som ny Executive Vice President, der med base i Singapore har direktionsansvar for udviklingen af det asiatiske marked.

"Asien er klart det marked, der vækster mest, og hvor vi hidtil har stået svagest. Vi er meget veludviklede i Europa og Nordamerika – og nu vil vi stå tilsvarende stærkt i Asien. I 2015 intensiverede vi vores aktiviteter inden for leveringer til nybygninger i Kina, og det marked, forventer vi, vil accelerere yderligere i 2016, hvor vi også etablerer et egentligt salgskontor i Kina særligt målrettet nybygningsmarkedet," påpeger Kledal.

Wrist lander endnu et opkøb på få måneder

Wrist Ship Supply gearer vækstplan op i Asien

Wrist opkøber hollandsk offshore-leverandør

 

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere