ShippingWatch

Boskalis køber sig større i offshore vind

Hollandske Boskalis vil overtage alle offshoreaktiviteter fra virksomhedsgruppen Volkerwessels efter mange års samarbejde. Øget efterspørgsel på offshore vind ligger bag købet, oplyser CEO.

De kommende år vil efterspørgslen på offshore vind stige både i Nordvesteuropa og i andre områder, lyder forventningen fra hollandske Boskalis, som derfor har købt sig ind på området, oplyser selskabet i en meddelelse. Boskalis, der er blandt verdens største slæbebådsselskaber, har underskrevet en hensigtserklæring med Volkerwessels, der ejer en række selskaber, om at overtage aktiviteter i offshore, både relateret til den maritime industri og til offshore vindenergi. Det drejer sig om selskaberne VBMS, Stemat og VSI.

Boskalis og Volkerwessels har i mange år arbejdet tæt sammen, oplyser Peter Berdowski, der er CEO for Boskalis.

"I løbet af de sidste par år har vi fællesskab gået efter muligheder i offshore vind og vundet og afsluttet projekter med succes. De kommende år forventer vi, at efterspørgslen på offshore vindenergi vil stige yderligere i både Nordvesteuropa og videre," siger han og fortsætter:

"(...) Ved at kombinere disse (aktiviteter, red.) med vores egne maritime aktiviteter kan vi skabe helt nye muligheder for markeds- og omkostningssynergier. Dette er et logisk og ønskeligt skridt for Boskalis med strategien om at styrke positionen offshore."

Slæbebåds-giganter fusionerer europæiske aktiviteter

I flere år har de to selskaber samarbejdet i joint-venturet VBMS, og Boskalis overtager nu Volkerwessels aktiepost på 50 procent. Selskabet Stemat arbejder med specialiserede kabelskibe og multipurposeskibe, mens VSI er specialiseret i at konstruere fundamenter til offshore og marineindustrien.

I slutningen af 2014 vandt Boskalis sammen med VSI i et joint venture to store projekter om vindmølleparterne Vikinger og Veja Mate, som Boskalis nu vil stå for. I øjeblikket ligger omsætningen på de to parker på omkring 200 millioner euro og et driftsresultat på omkring 30 millioner euro, oplyser Boskalis.

Volkerwessels er en gruppe af 120 selskaber, der arbejder inden for mange forskellige områder, herunder infrastruktur, energi og offshore.

Købet ventes afsluttet i andet kvartal 2016.

Afsluttet Suez-projekt bider Boskalis i haserne i tredje kvartal

Boskalis får resultat på 490 millioner euro i 2014

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere