ShippingWatch

Kuehne + Nagel ud af 2015 med rekordresultat

Det blev endnu et år med en rekord på bundlinjen, konstaterer CEO i DSV-konkurrenten Kuehne + Nagel efter et 2015-resultat på 679 schweizerfranc (4,7 milliarder kroner). Indtjening på søfragt forbedret.

DSV-konkurrenten Kuehne + Nagel kom ud af sidste år med en nettoomsætning på 16,7 milliarder schweizerfranc mod 17,5 milliarder schweizerfranc i 2014.

Trods tilbagegangen lykkedes det dog at forbedre driftsoverskuddet (EBITDA) til 1.041 millioner schweizerfranc mod 1.005 millioner schweizerfranc i 2014. EBIT steg til 850 millioner schweizerfranc fra 819 millioner schweizerfranc.

Nettooverskuddet endte således på 679 millioner schweizerfranc mod 644 millioner schweizerfranc.

"Vi er stolte af, at vi i et udfordrende marked har været i stand til at forbedre vores profitabilitet yderligere og endnu engang opnå et nyt rekordresultat," siger Detlef Trefzger, CEO i Kuehne + Nagel, i det netop offentliggjorte regnskab.

Af regnskabet fremgår det, at logistikvirksomheden på søfragtsiden gik lidt tilbage i volumen i første halvdel af året, fordi man valgte at holde fokus på profitable forretninger. Der blev kompenseret for nedgangen i andet halvår båret af vækst i volumen i Nordamerika og intra-Asien, således at den totale fragtmængde til søs landede på 3,8 millioner teu ligesom i 2014. Nettoprofit pr. teu steg med 5,2 procent.

Logistikgiganter får store millionbøder for prisaftaler

Kuehne + Nagel trodser valutamodvind og øger bundlinjen

DSV-direktør: Søfragt bliver et hestemarked i 2016

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere