ShippingWatch

Panalpina skifter topchef og formand

Det schweiziske fragt- og logistikselskab Panalpina har skiftet ud på de øverste poster, mens selskabet venter behersket vækst i 2016, viser regnskab mandag morgen.

DSV-konkurrenten Panalpina får ny CEO. Det schweiziske fragt- og logistikselskab Panalpina har skiftet ud på de øverste poster, da administrerende direktør Peter Ulber overtager posten som bestyrelsesformand, mens han samtidig stopper i sit nuværende job.

Det oplyste Panalpina sent fredag.

Panalpina har som ny topchef har udpeget den 42-årige Stefan Karlen, som frem til nu har været chef for schweizernes forretninger i Asien- og Stillehavsområdet.

Den nu tidligere topchef Peter Ulber overtager jobbet som bestyrelsesformand fra Rudolf W. Hug, der har siddet for bordenden siden 2007. Han stopper, da hans alder - 72 år - står i vejen for et genvalg.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

"Bestyrelsen og jeg føler os sikre på, at Peter Ulber med hans store viden om industrien er den rette kandidat til fremtidig vækst og succes for Panalpina."

"Efter næsten et årti ved Panalpinas ror siger jeg nu farvel med en overbevisning, om at virksomheden vil være i gode hænder og godt positioneret til at levere langsigtet værdi," siger Rudolf W. Hug i en meddelelse.

Behersket vækst

For 2016 venter Panalpina en vækst i luftfragtmarkedet på 1-2 pct., mens søfragtmarkedet ventes at vokse med 2 pct., og selskabets ambition er i år at vokse mere end markedet generelt.

Det fremgår af selskabets regnskab for 2015. I fjerde kvartal faldt selskabets fragtindtægter til 1,45 mia. schweizerfranc fra 1,75 mia. schweizerfranc i samme kvartal sidste år. Driftsresultatet, EBITA, steg imidlertid til 24,9 mio. schweizerfranc fra 22,3 mio. schweizerfranc, fremgår det af Bloomberg News.

For hele 2015 realiserede transportkoncernen fragtindtægter på 5,86 mia. schweizerfranc mod 6,7 mia. franc i 2014, mens nettooverskuddet steg marginalt til 88,2 mio. franc fra 86,5 mio. schweizerfranc.

Panalpina foreslår en stigning i udbyttet til 3,5 schweizerfranc per aktie, fra 2,75 schweizerfranc året før, mens der ifølge Bloomberg var ventet et udlodning på 2,75 franc per aktie af analytikerne.

DSV-rival har vigende overskud efter valutamodvind

Panalpina køber egyptisk selskab

Nu starter DSV's finkæmning af amerikansk opkøb

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere