ShippingWatch

Efter flere års overskud lander Welltec i minus

Welltec, der arbejder i offshoresektoren, fik et underskud efter skat på 33 millioner dollars i 2015 og går i rødt efter syv år med overskud, viser regnskab offentliggjort torsdag.

"2015 viste sig at være et vanskeligt år både for Welltec og industrien generelt," lyder det fra Jørgen Hallundbæk, der er CEO for Esbjerg-selskabet, som servicerer olieselskaberne og ligesom en lang række konkurrenter ikke har kunnet undgå at blive ramt af blandt andet det store og overraskende fald i olieprisen.

Det viser det netop offentliggjorte regnskab over sidste år, hvor Welltec for første gang i syv år må notere et underskud efter skat på 33 millioner dollars mod et overskud på 21 millioner dollars i 2014. Omsætningen faldt fra 345 millioner dollars i 2014 til 246 millioner dollars sidste år.

"For at beskytte indtjening og pengestrømme valgte Welltec således på linje med resten af industrien løbende at tilpasse den globale forretning," siger Jørgen Hallundbæk i regnskabet.

Svært 2016

Det er blandt andet gået ud over selskabets medarbejdere, der i løbet af 2015 er blevet skåret til fra 1.013 i 2014 til 894 i 2015, hvor den faldende aktivitet blandt de globale olie- og gasselskaber er faldet markant som følge af olieprisens drat. Derfor kommer underskuddet for sidste år heller ikke som en overraskelse for Welltec, der peger på, at de forskellige nedskæringer har betydet, at indtjeningsgraden kunne fastholdes. Men det tyder ikke på, at næste det kommende år giver selskabet et pusterum:

"2016 forventes at blive endnu et udfordrende år for industrien, hvor et miljø med lave oliepriser fortsætter med at påvirke både operatører og serviceselskaber. Ved indgangen af 2016 fortsætter det globale udbud af olie med at overhale efterspørgslen, hvilket kombineret med komplekse geopolitiske emner fortsat sætter gang i volatiliteten og usikkerheden på tværs af markeder," skriver Welltec, der ikke kommer med udsigter for regnskabet for 2016.

Det er markedet for usikkert til, lyder det.

CEO Jørgen Hallundbæk noterer dog, at de svære markedsforhold var med til at skærpe olieselskabernes opmærksomhed for Welltecs robotteknologi, som blandt andet afhjælper problemer i olie- og gasbrønde.

"Optimering af oliebrønde og 'gøre mere for mindre' var overordnede temaer, og det er netop der, hvor Welltec har en rolle at spille. Vi fortsætter med at udvikle ny og banebrydende teknologi, som sikrer, at vores kunder kan udvinde olie billigere, hurtigere og mere bæredygtigt," siger han.

Welltec skifter bestyrelsesformand

Welltec trimmer forretningen og fyrer hver femte

Welltec mærket af olieprisfald i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Nordiske redere ser flere problemer ved fartgrænse

Både Danske Rederier og Norges Rederiforbund mener, at der er flere faldgruber ved at indføre en fartgrænse for skibe for at nedbringe deres udledning af drivhusgasser. Diskussion om en hastighedsgrænse blev åbnet af den nye formand for ECSA.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere