ShippingWatch

Brasilianske Vale mangedobler tab

Brasilianske Vale har øget sit underskud betragteligt, fremgår det af selskabets regnskab for fjerde kvartal 2015. Alligevel overgår regnskab analytikernes forventninger på både top- og bundlinje.

Den brasilianske minegigant Vale har udvidet sit underskud betragteligt, fremgår det af selskabets regnskab for fjerde kvartal 2015. Alligevel overgår det analytikernes forventninger på både top- og bundlinje.

I kvartalet, der markerer afslutningen af 2015, blev det til et minus på 8,57 milliarder dollars på indtjeningen. Til sammenligning var underskuddet i tilsvarende periode året før 1,85 milliarder dollars.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Analytikerne havde dog forventet, at Vale ville være udfordret på bundlinjen i de sidste tre måneder af 2015. Det justerede driftsresultat (EBITDA) endte på 1,39 milliarder dollars, men her havde analytikerne ventet 1,37 milliarder dollars, viser en rundspørge foretaget af Bloomberg.

Omsætningen blev også en anelse bedre, end analytikerne havde spået, idet Vale kan rapportere om en toplinje på 5,9 milliarder dollars mod ventede 5,89 milliarder dollars.

Vale-aktien faldt i onsdagens handel med 4,4 procent til 8,60 real.

Vale producerer rekordstore mængder jernmalm

Minegigant sætter ekstra fart på frasalg efter tab

Minegiganten Fortescue holder fast i høj produktion

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere