ShippingWatch

Medie: Dong-felt bliver lukket 14 år før tid

Et af Dongs felter på norsk sokkel skulle have produceret i 20 år, da det blev åbnet i 2012. Nu er der dog planer om lukning allerede i 2018, skriver Offshore.no.

Foto: DONG Energy

Der var planer om 20 års produktion, da Dong Energy sammen med Cape Omega startede Oselvar-feltet op i april 2012.

Ifølge dokumenter, som Offshore.no har fået adgang til, planlægger ejerne af feltet dog at lukke ned noget tidligere, skriver mediet med henvisning til et brev, som Dong har sendt til det norske Olje- og Energidepartement. Af brevet fremgår det angiveligt, at en nedlukning i løbet af 2018 er det mest sandsynlige.

Det er ikke lykkedes Offshore.no at få Dongs svar på en række spørgsmål vedrørende nedlukning af Oselvar, som ifølge det norske Oljedirektoratet har forvoldt sine ejere betydelige udfordringer.

"Hovedudfordringen for feltet er, at reservoir-trykket falder hurtigere end forventet. Derudover er en brønd lukket på grund af højt vandindhold. Resultatet er en betydelig reduktion i de udvindbare ressourcer," skriver Oljedirektoratet ifølge Offshore.no på sine faktasider.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Dong planlægger ifølge Offshore.no at indlevere en plan for afslutning af feltet i tredje kvartal 2016. En plan, som ifølge loven skal afleveres til myndighederne senest to år i forvejen.

Dong afskrev i starten af 2015 1,3 milliarder kroner på Oselvar og de nærtliggende felter Tambar og Ula. Feltet havde ved udgangen af 2014 anslåede reserver på ca. fem millioner tønder olie.

Oliedyk rammer uundgåeligt Dong i 2015

Dong tryller rekordstort olieudslip ud af regnskab

Noreco holder norsk ophørsudsalg

 

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere