ShippingWatch

DSV gennemfører amerikansk milliardopkøb

DSV har fredag gennemført købet af den amerikanske konkurrent UTI til 9,3 milliarder kroner og skaber dermed et af verdens stærkeste transport- og logistiknetværk, skriver det danske selskab i en fondsbørsmeddelelse.

Foto: Gorm Olesen/POLFOTO

DSV har nået målet og har fredag gennemført købet af den amerikanske logistikkonkurrent UTI Worldwide for ca. 9,3 milliarder danske kroner, oplyser den danske transportgigant i en meddelelse til børsen.

"Vi er stolte af at kunne byde kunder og UTI-medarbejdere velkomne til DSV. Jeg er helt sikker på, at sammenlægningen af de to selskaber vil blive en succes; og med vores fælles netværk vil vi være i stand til at skabe spændende nye muligheder for både kunder og medarbejdere. Vi skal nu i gang med integrationsprocessen, samtidig med at vi holder fokus på fortsat at levere høj service til alle vores kunder. I takt med at processen skrider frem, vil DSV og UTI's kommercielle aktiviteter blive forenet og markedsført som DSV," siger CEO Jens Bjørn Andersen i meddelelsen.

Med opkøbet, som blev sat i søen i oktober måned sidste år, efter at de to selskaber havde været i indledende kontakt allerede tilbage i slutningen af 2014 uden af kunne nå en aftale. Med opkøbet får DSV 21.000 nye ansatte i 58 lande, og de to virksomheder vil sammen skabe "et af verdens stærkeste transport- og logistiknetværk", skriver DSV.

Medie: DSV's integration af UTI vil tage 2-3 år

UTI har hovedkontor i Californien, USA, og er en global, asset-light transport- og logistikvirksomhed med en estimeret årlig omsætning på 3,5 milliarder dollars eller 24 milliarder danske kroner. Selskabet arbejder med luftfragt, søfragt, distribution, tolddeklarering og kontraktlogistik.

Købet har en værdi af 9,3 milliarder kroner (1,35 milliarder dollars). Når fusionen er gennemført vil DSV's omsætning være løftet med omkring 50 procent.

DSV lander sidste godkendelse af amerikansk opkøb

DSV-topchef tager genstridig UTI-aktionær med ro

DSV styrer uden om containerstorm

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere