ShippingWatch

Topchef forlader Blue Water Shipping efter strid med ejer

Efter tre år i spidsen for Blue Water Shipping forlader Kim Hedegaard Sørensen virksomheden. Over for ShippingWatch bekræfter han, at årsagen til bruddet skyldes fundamental uenighed med ejer Kurt Skov om den fremtidige strategi.

Foto: Presse

Blue Water Shippings CEO Kim Hedegaard Sørensen forlader virksomheden efter tre år på posten.

Kim Hedegaard Sørensen bekræfter over for ShippingWatch, at årsagen til bruddet med Blue Water Shippings Kurt Skov skyldes "en fundamental uenighed" om virksomhedens fremtidige strategi.

"Jeg har hverken sagt op eller er blevet afskediget. Men jeg forlader virksomheden, fordi vi er uenige om strategien for virksomheden over den lange bane. Derfor blev vi enige om, bestyrelsen og jeg selv og Kurt Skov, at vi skal skilles. Uenigheden om strategien er så fundamental, at det ikke gav mening at fortsætte," siger Kim Hedegaard Sørensen.

Blue Water Shipping skriver i en pressemeddelelse, at Kim Hedegaard Sørensen og bestyrelsen har forskelligt syn på dele af den fremtidige strategi. Derfor har parterne valgt at stoppe samarbejdet.

Kurt Skov.jpg
Foto: PR

"Kim Hedegaard Sørensen har i løbet af sine godt og vel tre år her bidraget til at styrke Blue Water Shipping på en række områder. Jeg har personligt været glad for samarbejdet, da Kim både som person og leder er dygtig og et ordentlig menneske. Jeg er glad for, at vi skilles i gensidig respekt og som gode venner," siger Kurt Skov.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Imens ansættelsen af en ny direktør står på, overtager Kurt Skov igen rollen som øverste chef for firmaet, han grundlagde i Esbjerg i 1972. Blue Water Shipping har på verdensplan 67 kontorer i 27 lande og over 1500 ansatte, og firmaet omsatte i 2014 for 4,9 milliarder kroner.

Kim Hedegaard Sørensen kom i 2013 til Blue Water Shipping som CEO, hvor han erstattede Kurt Skov som øverste chef. Før det var han i svenske Transatlantic og har 17 år i bagagen fra Maersk-gruppen, Maersk Line og logistikselskabet Damco.

Kim Hedegaard Sørensen siger i pressemeddelelsen fredag fra Blue Water Shipping:

"Jeg er glad for og stolt over at have stået i spidsen for Blue Water Shipping og sammen med de dygtige og engagerede medarbejdere at have fortsat en flot udvikling for firmaet. Jeg har haft en fantastisk tid i virksomheden, der er præget af en helt speciel ånd. Samarbejdet med Kurt Skov har hele vejen været præget af stor åbenhed og gensidig tillid. Men det er den bedste løsning for begge parter at skilles, når bestyrelsen ikke er enig med den administrerende direktør om virksomhedens strategi, og hvor virksomheden skal være om fem år."

Blue Water Shipping køber norsk transportfirma

Blue Water Shipping skruer op for væksten i 2015

Blue Water Shippings bundlinje vokser med 80 procent

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere