ShippingWatch

BHP i største nedskrivning nogensinde

Faldende råvarepriser har ført til, at minegiganten BHP Billiton har taget den største nedskrivning i selskabets historie. En halvårlig opgørelse fik store konsekvenser for værdien af de landbaserede aktiver i USA.

Råvaregiganten BHP Billiton nedskriver i sit kommende årsregnskab værdien af sine aktiver med ikke mindre end 7,2 milliarder dollars, svarende til 49 milliarder kroner. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Nedskrivningen, der ifølge Wall Street Journal er den største i mineselskabets historie, sker i BHP Billitons landbaserede aktiviteter i USA, som koncentrerer sig om udvindingen af skifergas.

"Olie- og gasmarkedet har været væsentligt svagere, end branchen forventede. Vi reagerede hurtigt ved drastisk at skære i drifts- og kapitalomkostninger, og vi reducerede antallet af opererende rigge i vores amerikanske onshore-virksomhed fra 26 for et år siden til fem ved udgangen af indeværende kvartal," siger Andrew Mackenzie, CEO i BHP Billiton, i pressemeddelelsen.

Ifølge Wall Street Journal investerede BPH Billiton omtrent 20 milliarder dollars i det amerikanske skifereventyr i 2011 og har siden brugt flere milliarder på efterforskning og udvikling af aktiverne. Eftersom mineselskabets trængsler ikke kun har rod i olie- og gaspriserne, men også i faldende priser på kul og jernmalm samt problemerne med den kollapsede Samarco-dæmning i Brasilien, er kursen på selskabets aktier faldet med 16,8 procent siden årsskiftet.

"Selvom vi har gjort betydelige fremskridt, har det dramatiske fald i priserne ført til den skuffende nedskrivning, der er meldt ud i dag. Vi har dog fortsat tillid til de langsigtede udsigter og kvaliteten af vores felter. Vi er godt positioneret til at reagere på et opsving," siger Andrew Mackenzie i pressemeddelelsen.

Mineselskaber opkrævet 37 mia kr efter bristet dæmning

Ny australsk jernmine er dårligt nyt for shipping

Vale låner milliarder i nødfinansiering

Forsiden lige nu

Hafnia Law: Ny voldgift er stærkt alternativ til London

Tidspunktet for etablering af en nordisk voldgift er formentlig langt bedre, end det har været tidligere på grund af Brexit. Det mener advokat Mathias Steinø, Hafnia Law, som er en af drivkræfterne bag det nye institut for juridiske tvister.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere