ShippingWatch

Saudi-Arabien sænker prisen for olie solgt i Europa

Saudi-Arabien satte tirsdag prisen ned på den olie, som landet sælger til Europa. Det sker muligvis som led i landets verserende konflikt med Iran.

Foto: Kamran Jebreili / AP Polfoto

Tirsdag sænkede Saudi-Arabien prisen på den olie, som landet sælger til Europa. Det sker muligvis som led i landets verserende konflikt med Iran.

Det skriver marketwatch.com.

Saudiernes træk synes at bane vejen for en øget konkurrence om de europæiske oliemarkeder senere på året, når Iran ventes at øge sin eksport efter den forventede afslutning af vestlige sanktioner mod Iran, som blev indført grundet landets atomprogram.

Prissænkningen kommer midt i en eskalerende konflikt mellem Saudi-Arabien og Iran, som startede med, at der udbrød diplomatiske spændinger mellem de to lande, som anses for at være Mellemøstens mest magtfulde stater, lørdag, da Saudi-Arabien henrettede den fremtrædende religiøse leder Nimr al-Nimr.

Søndag afbrød Saudi-Arabien alle forbindelser til Iran og udviste den iranske ambassadør.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

En iransk olieekspert tolker ifølge marketwatch.com Saudi-Arabiens træk som et forsøg på at skærpe konkurrencen forud for, at Iran vender tilbage til oliemarkederne. EU ventes at ophæve dets embargo mod Iran allerede næste måned.

"Saudierne er ved at forberede sig på Irans tilbagevenden," siger Mohamed Sadegh Memarian, som for nyligt blev pensioneret fra en stilling som leder af Irans olieministeriums afdeling for analyse af råolie, til marketwatch.com.

Onsdag formiddag koster en tønde Brent 35,45 dollar per tønde. Prisen for den europæiske referenceolie, Brent, er ifølge Financial Times dermed gledet til det laveste niveau i 11 år.

Maersk forhandler om udvikling af iranske oliefelter

Saudi-Arabiens økonomiske kurs vil presse oliepriserne

Største tank-ordrebog siden 2007

Forsiden lige nu

Sådan vil Maersk overbevise investorerne

Topledelsen i Maersk leverer i dag tirsdag sit bud på de kommende års strategi for kerneforretningen Transport & Logistics. Det sker over for en bred kreds af investorer og analytikere på en kapitalmarkedsdag. Se strategien her.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere