ShippingWatch

Pressede Daewoo stadig i stand til at betale

Den koreanske værftsgruppe understreger, at selskabet trods et presset marked og store underskud stadig er i stand til at betale af på sine lån. Udmeldingen skal skabe ro blandt observatører og kreditorer.

Hyundai Heavy Industries, et andet stort koreansk værft.

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) har tabt næsten 3,8 milliarder dollars på driften i årets første ni måneder, men den koreanske værftsgruppe har stadig og troligt betalt af på sine obligationslån i perioden.

Det understreger værftet, verdens største målt på ordrebogen, i en udmelding ifølge shippingmediet asiasis.com.

DSME har betalt omkring 257 million dollars på et obligationslån den 30. november samt tæt på 170 millioner dollars på et andet lån i juli i år, lyder det.

Derudover forsikrer værftet, at op mod 80 procent af den nuværende ordrebog inden for offshorefaciliteter afsluttes næste år, og at man med de forventede indtægter her fra derfor også vil være i stand til at betale næste år.

Daewoo ser ud til at være på vej mod et driftstab på 4,4 milliarder dollars for hele 2015.

Den negative udvikling hos Daewoo har også sat gang i en restruktureringsplan fra den sydkoreanske statsbank Korea Development Bank (KDB). Planen involverer en delvis "indskydergaranti" på 30 milliarder kroner på forudbestillinger af nybygninger og yderligere midler fra kreditorerne til at vende udviklingen på værftet.

DSME skal skære drastisk ned på ordrerne

Daewoo kræver 1,4 mia kr af Songa Offshore

Songa Offshore overvejer modangreb efter nyt milliardkrav

Koreansk værftsgruppe vil fyre 30 procent af medarbejderne

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere