ShippingWatch

Frederikshavn etablerer kæmpe ophugningsfacilitet

American Recycling Services med hovedaktiviteter inden for ophugning og genbrug af olieplatforme og skibe forventes at skabe 150–200 job på havnen i Frederikshavn

Frederikshavn Havn har underskrevet kontrakt med det amerikanske selskab Modern American Recycling Services, der senest i 2017 etablerer sig på havnen i Frederikshavn. De nye aktiviteter forventes at skabe 150 – 200 jobs på havnen i Frederikshavn, og aftalen er samtidig en vigtig byggesten i havnens strategiske fundament omkring den kommende havneudvidelse til 571 mio. kroner.

Det skriver Frederikshavn Havn i en pressemeddelelse mandag.

Modern American Recycling Services er et selskab med hovedaktiviteter inden for ophugning og genbrug af olieplatforme og skibe, og det har 40 års erfaring på området – bl.a. fra den Mexicanske Gulf, hvor ophugning af platforme har været i gang i en årrække.

Olie og gas

Kontrakten omfatter en lejeaftale på et betydeligt areal på havnen samt en håndteringsaftale omkring det metalskrot, der produceres i forbindelse med ophugningsaktiviteterne.

”Havnens strategi har miljø- og genindvindingsindustri som et af fokusområderne, og det har længe været vores ønske at få et etableret selskab med erfaring fra offshore olie og gas til at etablere sig i Frederikshavn. Den partner har vi nu fundet i Modern American Recycling Services, som har en imponerende referenceliste til olie- og gasindustrien”, siger Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør Frederikshavn Havn.

Udvidelse af Frederikshavn Havn giver 2000 nye job

Entreprenør til Fredrikshavn Havn fundet

Nordjysk klynge fastholder troen på Norge

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere