ShippingWatch

Børsnoteret bunkergruppe tabte terræn i andet kvartal

Omsætningen i Aegean Marine Petroleum dykkede næsten 30 procent i andet kvartal , mens resultatet også blev ramt af faldende oliepris.

Aegean Marine Petroleum gik tilbage i andet kvartal i år sammenlignet med resultaterne i samme periode sidste år, viser regnskabet fra det græske bunkerselskab, der er noteret på børsen i New York.

I andet kvartal fik selskabet et nettoresultat på 7,1 millioner dollars mod 9,3 millioner dollars i samme periode sidste år. Omsætningen for de sidste tre måneder faldt med 29,8 procent til 1,2 milliarder dollars sammenlignet med 1,7 milliarder dollars i andet kvartal 2014.

Det skyldes især den faldende oliepris, noterer Aegean Marine. CEO E. Nikolas Tavlarios henviser til, at selskabet, der nød godt at konkursen i OW Bunker, har opbygget en solid platform:

"Mens vi så modvind i løbet af kvartalet, er vi gået ind i anden halvdel af 2015 med flere vækstdrivere på plads, og vi forventer at bedre vores finansielle resultater yderligere," siger han i meddelelsen og henviser blandt andet til, at selskabets facilitet i Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater i dag opererer godt, og at Aegean er godt positioneret til at skabe værdi.

Selvom resultatet faldt, så har gruppen solgt mere marineolie, fremgår det. Voluminer solgt i kvartalet steg med 18,5 procent til godt 3,2 mio. ton.

"Vi leverede endnu et profitabelt kvartal trods modvind på markederne, som gik ud over vores forretning," siger CFO Spyros Gianniotis.

Han peger på, at Aegean har en solid finansiel base med kreditfaciliteter på mere end 1,8 milliarder dollars.

"Taget vores finansielle styrke i betragtning, vil vi være i stand til at rykke hurtigt på vækstmuligheder og profitabel vækst for forretningen."

Ekspansion bærer Aegean igennem hårdt første kvartal

Bunkerselskaber med OW-folk rykker ind i København

Aegean øger omsætning i svært år for bunkerbranchen

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere