ShippingWatch

Baker Hughes får milliardkontrakt på Johan Sverdrup

Endnu en milliardkontrakt er blevet uddelt i forbindelse med Johan Sverdrup-feltet. Denne gang er det olieservicekoncernen Baker Hughes, der er den heldige modtager.

Statoil
Foto: Statoil

Olieservicekoncernen Baker Hughes Norway har vundet en milliardkontrakt i forbindelse med det store oliefelt Johan Sverdrup. Koncernen skal stå for landbaserede boreopgaver, oplyser Statoil.

Kontrakten har en værdi på 1,5 milliarder norske kroner, og Baker Hughes Norway skal stå for en lang række services inden for boringer og brønde i forbindelse med at få oliefeltet op at køre. For at reducere omkostningerne i forbindelse med brøndene besluttede Statoil at udbyde opgaven som et integreret projekt med flere services koblet til.

"(...) vi tror, at dette vil hjælpe med at nå målene med Johan Sverdrup og sikre operationer og effektive leveringer fra brøndene samt støtte Statoils forsøg på at mindske de totale omkostninger med brønde," siger Margareth Øvrum, der er Statoils executive vice president for Teknologi, Projekter og Drilling.

Om den videre proces, siger Øivind Reunertsen, senior vice presidnet for Johan Sverdrup-feltet:

"Boringen vil begynde i 2016. Sammen med Baker Huges vil vi hurtigt etablere og integrere de operative teams, der skal arbejde tæt sammen med bore- og rigentreprenøren Odfjell med at planlægge og optimere leveringer fra brøndene. Kontrakten vil spille en vigtig rolle med at drive og skabe værdi for Johan Sverdrup," siger han i en meddelelse.

Maersk Oil: Nu kan vi komme videre med Sverdrup

Torsdag offentliggjorde de norske myndigheder fordelingen af Johan Sverdrup-feltet mellem de fem olieselskaber, som indtil da ikke har kunnet enes om en, hvor stor en andel de hver især skulle have. Statoil er operatør på feltet og fik i fordelingen omkring 40 procent af feltet. Lundin Norway fik 22,6 procent, Petoro 17,36 procent, Det Norske Oljeselskap 11,57 procent og Maersk Oil med 8,44 procent. Nu skal parterne frivilligt underskrive den endelige aftale senest den 15. august og lykkes det ikke, vil regeringen fastsætte feltfordelingen ved lov.

Værdien af feltets fase et vurderes at ligge på 117 milliarder norske kroner og består blandt andet af fire platforme, der vil blive knyttet sammen af broer. I alt er hovedkontrakter til en værdi af mere end 27 milliarder norske kroner blevet delt ud, mens mere end 45 kontrakter på udstyrspakker til en værdi af 3,5 milliarder norske kroner også er blevet fordelt til leverandører med adresser i Norge.

Statoil giver ny Sverdrup-kontrakt til Samsung

Statoil giver Johan Sverdrup kontrakt til Alfa Laval

Knap 200 vil miste jobbet i Maersk Drilling

Sverdrup-ordre krævede halveret pris

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere