ShippingWatch

Ekspansion bærer Aegean igennem hårdt første kvartal

Bunkerselskabet Aegean Marine Petroleum, der fik nye muligheder efter OW Bunkers kollaps, tabte på omsætning og bruttoindtægter i årets første måneder, men selskabet udnyttede ekspansionsmuligheder sidst i 2014 og styrkede sin position i det globale bunkermarked i starten af 2015, vurderer CEO.

Foto: OW Bunker

Den græske bunkerleverandør Aegean Marine Petroleum omsatte skibsbrændstof for i alt 1,01 milliarder dollars i årets første kvartal, hvilket svarer til en tilbagegang på 40,1 procent fra 1,69 milliarder dollars i samme periode sidste år. Samtidig faldt salget af marine petroleumsprodukter med 40,6 procent i perioden, til 994,5 millioner dollars.

Det fremgår af regnskabet for første kvartal, hvori ledelsen understreger, at den markante tilbagegang mest af alt skyldes den lave oliepris.

Aegeans bruttoindtægter noterede dog et væsentligt mindre fald på 2,8 procent til 80,6 millioner dollars i kvartalet fra 82,9 millioner dollars i første kvartal 2014. Og CEO Nikolas Tavlarios er fortsat tilfreds med selskabets performance:

"I første kvartal blev vi ved med at eksekvere succesfuldt på vores strategi, og vi holdt fast i vores profitabilitet gennem vores udvidede globale operationer. Vores unikke og dynamiske forretningsmodel gjorde os i stand til at gribe strategiske ekspansionsmuligheder i slutningen af 2014 og sikrede selskabet mulighed for at fremme sin position i det globale bunkermarked i starten af 2015," siger Nikos Tavlarios i en kommentar til regnskabet.

Han understreger, at Aegeans nye faciliteter, blandt andet i Fujairah i De Forenede Arabiske Emirater samt på USA's øst- og vestkyst, bidrog væsentligt til resultatet, og især Fujairah-faciliteterne vil hjælpe bunkerselskabet med at udnytte den stigende efterspørgsel på landbaseret lagerkapacitet.

Aegean Marine Petroleum føler sig stærkt rustet til at klare sig i det svære og turbulente marked, og CFO Spyros Gianniotis forklarer i regnskabet, at det græske bunkerselskab står godt positioneret til at udnytte et forventet opsving i sektoren.

OW Bunker-effekten

Aegean Marine Petroleum kan i høj grad takke OW Bunkers kollaps og konkurs i november sidste år for de "turbulente begivenheder" samt mulighederne for at udvide i nye markeder.

I december overtog Aegean to oceangående skibe, der tidligere var chartret af OW Bunker. Skibene skulle beskæftiges i den Mexicanske Golf, hvor Aegean ville starte som fysisk leverandør, oplyste selskabet. Og i januar meddelte det græske bunkerselskab, at det ville overtage yderligere to skibe fra det kollapsede selskab med henblik på fysiske levering af brændstof i tyske havne - med base i Hamborg, der blandt andet omfatter Europas næststørste containerterminal.

Aegean øger omsætning i svært år for bunkerbranchen

Aegean overtager skibe fra OW Bunker i Hamborg

Aegean overtager skibe fra OW Bunker

Aegean køber OW Bunker-olie op

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere