ShippingWatch

40 virksomheder nu i gang med innovationsprogram

Den endelige samarbejdsaftale på innovations-programmet Blue INNOShip er nu blevet underskrevet af de fyrre virksomheder og organisationer bag programmet. Arbejdet går især ud på at skabe miljørigtige løsninger til skibsfarten.

40 virksomheder og organisationer herunder blandt andet DTU, Alfa Laval, Torm og Aalborg Universitet har nu sat deres endelige underskrift på samarbejdsaftalen Blue INNOShip. Aftalen har til formål, at parterne skal arbejde sammen om at styrke shippingbranchens konkurrencedygtighed og skabe miljørigtig teknologi til branchen.

"Skibsfarten er udfordret af miljø- og klimakrav, som kræver begavede løsninger og nytænkning på tværs af fagdiscipliner. Gennem samfundspartnerskabet er universiteter, GTS'er og erhvervets virksomheder og brancheorganisationer rykket tættere på hinanden i et samlet forsøg på at udtænke avancerede, tværdisciplinære løsninger til den maritime industri," siger Ingrid Marie Vincent Andersen, der er leder af Maritime DTU, som er en af parterne, i en meddelelse på DTU's hjemmeside.

Blue INNOShip har 117 millioner kroner at fordele på de 14 projekter, som samarbejdet tidligere har meldt ud er antallet for nye initiativer. Projekterne går blandt andet ud på at undersøge teknologier og metoder, der kan være med til at reducere et skibs udledning af CO2 med op mod 50 procent samt SOx og NOx med 80 procent.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Om samfundspartnerskabet siger Mogens Schrøder Bech, kontorchef i Søfartsstyrelsen i november 2014:

"Projektet adresserer væsentlige samfundsudfordringer inden for miljø og skal fremme danske kompetencer og konkurrenceevne på områder, hvor vi har styrkepositioner globalt."

Samfundspartnerskabet drives af Alfa Laval, A.P. Møller-Mærsk, Hempel, MAN Diesel & Turbo, OSK-ShipTech, Torm, Aalborg Universitet, Copenhagen Business School, Danmarks Tekniske Universitet, Syddansk Universitet samt GTS-institutterne FORCE Technology, Teknologisk Institut, Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut.

Dansk maritim industri sammen om grønt projekt

Sammen kan vi skabe innovation, vækst og arbejdspladser

Nytænkning giver danske leverandører globalt forspring

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere