ShippingWatch

OW Bunkers nøglepartner bandlyst i Singapore

Bunkerleverandøren Tankoil Marine, som var med til at trække OW Bunker ned, har mistet sin licens til at levere bunker i verdens største bunkerhavn i Singapore, oplyser myndighederne.

Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv

Bunkerleverandøren Tankoil Marine Service, der var en væsentlig årsag til OW Bunkers fald, er blevet bandlyst som bunkeraktør i verdens største bunkerhavn i Singapore. Det oplyser havnemyndighederne MPA i en meddelelse. Det samme gælder for en anden leverandør:

"The Maritime and Port Authority of Singapore (MPA) har tilbagekaldt licenserne for bunkerleverandørerne Hong Kong Fatt Oil Trading og Tankoil Marine Services med effekt fra d. 9. februar 2015. De to selskaber må ikke længere operere som bunkerleverandør og bunkeroperatør i havnen i Singapore," skriver myndighederne.

I forbindelse med et rutinetjek af de to selskaber opdagede myndighederne uoverensstemmelser og forkerte erklæringer i registerne ombord på bunkertankskibene. Desuden har selskaberne i nogle tilfælde leveret brændstof uden myndighedernes godkendelse, oplyser MPA.

Kurator i OW Bunker: Kæmpetab i Singapore et mysterium

OW Bunkers datterselskab Dynamic Oil Trading (DOT) lavede forretninger med det kinesisk-ledede Tankoil Marine Service, og det var netop disse, der i sidste ende var med til at give det store danske bunkerselskab det endelige dødsstød i begyndelsen af november sidste år.

Parløbet mellem DOT og partneren Tankoil Marine Service anslås at have kostet op mod 150 millioner USD, da Dynamic Oil Trading ydede enorme kreditter til den lokale bunkerleverandør.

Nyt samarbejde om OW

Siden OW Bunkers sammenbrud har det været uklart, om Tankoil Marine fortsat har drevet virksomhed, men ShipingWatch kunne i begyndelsen af februar fortælle, at selskabet tilsyneladende fortsat var i drift, hvilket nu også bekræftes af MPA.

OW Bunkers ledelse blev underrettet om kæmpekredit

I denne uge meddelte de to store revisionshuse KPMG og PWC, der som repræsentant for hhv. kuratorer og kreditorer i OW Bunker Far East Pte Ltd i Singapore, at de er blevet enige om en samarbejdsaftale, der skal sikre tilgodehavende til begge parter.

"Samarbejdsaftalen, underskrevet d. 6. februar 2015, etablerer nogle vigtige rammer for indsamlingen af samtlige OWB's tilgodehavender. Formålet med samarbejdsaftalen er at maksimere inddrivelsen og samtidig sørge for, at alle parters rettigheder bibeholdes," lød det.

Kuratorer jagter omstridt OW Bunker-selskab i Singapore

Til ShippingWatch har kurator og advokat fra Plesner Pernille Bigaard fortalt, at tre fjerdedele af tilgodehavender skal hentes fra OW Bunkers net af datterselskaber, herunder Far East Pte Ltd i Singapore.

KPMG og PWC vil indkradse OW Bunker krav i Singapore

OW kuratorer kæmper med datterselskaberne

OW Bunkers forretning i Singapore var ikke for spejderdrenge

Lars Møller tager til genmæle over for OW Bunkers ledelse

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere