ShippingWatch

Regeringen vil lette kritiserede værftsregler

En paragraf i udlændingeloven er i flere år blevet kritiseret af maritime interesseorganisationer for at blokere for de danske værfter. Beskæftigelsesminister går nu ind i sagen, skriver Børsen.

Det skal være muligt for skibe med udenlandske søfolk at lægge til et dansk værft uden arbejdstilladelser. Det siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Børsen, efter i december at have afvist at gå ind i sagen.

Den danske udlændingelov er i flere år blevet kritiseret af maritime interesseorganisationer for at blokere for arbejde til de danske værfter, fordi man ifølge brancheorganisationen Danske Maritime fortolker en paragraf på en særlig måde og sidestiller havneanløb med værftsophold. Det betyder, at danske skibe med udenlandske søfolk ombord ikke må anløbe en havn mere end 25 gange om året, hvis besætningen skal undgå at indhente arbejdstilladelser. Heri tæller altså også værftsophold.

"Jeg vil sætte mig sammen med arbejdsmarkedets parter og snakke det grundigt igennem, så vi kan finde en løsning, inden forår bliver til sommer," siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) til Børsen og peger bl.a. på, at et værftsophold ikke skal tælles med i de 25 havneanløb i fremtiden.

Prøv ShippingWatchs nyhedsbrev to gange dagligt i 40 dage gratis

Det har taget lang tid for politikerne at vågne op til dåd, mener Jenny Braat, adm. direktør for Danske Maritime. Hun ser frem til at få ændret på definitionen, så der kan komme flere job til de danske værfter og underleverandører. Fayard er et af de danske værfter, der har set mange potentielle job ryge til konkurrerende lande som Polen, Sverige eller Tyskland, skriver Børsen.

Danske Maritime: Tolkning af lov blokerer danske værfter

Nu rammer olieprisen de danske værfter

Danmark som værftsnation igen

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere