Esvagt sejler i vindens retning

Det Esbjerg-baserede servicerederi Esvagt ser potentiale i de store havmølleparker, der dog næppe bliver lige så god en forretning som det traditionelle forretningsområde, offshore-industrien i Nordsøen.

Oven på finanskrisen står service-rederiet Esvagt stærkt, og med nye investeringer og forretningsmuligheder ser CEO Søren Nørgaard Thomsen lyst på fremtiden i det Esbjerg-baserede selskab.

Efter i over årtier at have arbejdet med olie- og gasindustrien i Nordsøen, har man over de seneste år også kigget i andre retninger for at finde potentialer for forretningsudvidelser.

Shipping, offshore, havne, leverandører og services. ShippingWatch dækker bredt - læs mere i vores gratis nyhedsbrev

Helt nærliggende har det været at kaste sig over vindmølleparkerne, og et ombygget skib ligger på tredje år ved en havmøllepark ud for Belgien på en kontrakt for Vestas. Derudover har Esvagt bestilt to nye skibe, som alene skal sejle i vindindustrien. Senest har man landet aftaler med Siemens om servicering af to nye offshore vindparker i Nordsøen.

Esvagt får vindaftale med Siemens 

”Vi har dokumenteret erfaring fra 25 år fra arbejde med at overføre folk til hav-installationer i olie- og gasudvindingen i Nordsøen, og den kan vi i den grad trække på, når vi skal i spil som aftager på vindmøllekontrakter,” siger Søren Nørgaard Thomsen

Han forudser dog ikke helt de samme indtjeningsmuligheder i vindindustrien, som man gennem årene har oplevet i olie- og gasindustrien.

De skibe, som Esvagt har bestilt til det nye forretningsområde, kan have omkring 60 mand med ombord, som kan servicere de store vindmølleparker.

 

Artiklen stammer fra den seneste trykte udgave af ShippingWatch magasin, som lige er udkommet.

Magasinet er også udkommet i elektronisk form på både dansk og engelsk:

Her kan du hente den danske version.

Her kan du hente den engelske version

 

Nye folk og nye titler skal holde Esvagt effektivt

Redere: Specialskibe skal på dagsordenen

Leverandører kan tabe kampen i Nordsøen 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også