Hyundai skal bygge LNG-skibe for 850 mio USD

Hyundai Heavy Industries har landet en stor LNG-aftale med Petronas om bygning af fire LNG-tankskibe til en samlet værdi af 850 mio. USD og med en option på yderligere fire skibe.
Foto: Hyundai Merchant Marine
Foto: Hyundai Merchant Marine

Den store koreanske værftsgruppe Hyundai Heavy Industries har underskrevet en kontrakt med den malaysiske oliekoncern Petronas om bygning af fire tankskibe, der skal kunne fragte koncernens stigende mængder af gas.

Kontrakten lyder ifølge Seatrade Global på fire dobbeltskrogede skibe med en kapacitet på 150.000 kubikmeter med option på yderligere fire skibe, og de første fire er sat til levering i anden halvdel af 2016.

Tankskibene bygges op omkring fire separate tanke, som hver kan tømmes hurtigt, når skibene lægger ved kaj, og de skal ifølge Hyundai Heavy Industries være mere sikre end de traditionelle membrantanke.

"Vi ser denne ordre som den første af mange LNG-tankskibe, da reglerne for CO2-emissioner bliver strammere og efterspørgslen på LNG som alternativ energikilde, fortsat stiger," siger Ka Sam-hyun, der er executive vice president i HHI værftsdivision.

Den koreanske analytiker Kim Hyun fra Shinhan Investment har forud for kontraktunderskrivelsen noteret, at det koreanske værft ikke tidligere har været involveret i så stor en ordre på LNG-nybygninger, fordi værftet siden 2005 ikke har kunnet følge konkurrencen på LNG-området.

Petronas-ordren vender op og ned på den situation, da de med valget af Hyundai Heavy Indsutries også har sagt ja til den skibstype, som går under betegnelsen Moss, som kun Hyundai fremstiller. Hidtil har det ikke været noget populært LNG-koncept, men det ændrer sig måske snart.

”Når denne ordre er endeligt bekræftet, så vil værftets nye kontraktandel på gastankskib udvide sig til at være på over 20 procent. Der er dermed ikke længere grund til at tvivle på Hyundais konkurrenceevne i LNG-sektoren,” sagde Kim Hyun i sidste måned til Asiasis.

De tre store skibstyper er i fremgang

Koreanske top-tre værfter vil dele ud af viden

Analytiker: LNG-terminaler går presset tid i møde 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også