Amerikanske fonde jagter Kinas logistik-centre

Kapitalfonden Carlyle Group og investeringsselskabet The Townsend Group i strategisk partnerskab om investeringer i Kinas vigtigste logistikcentre.

Amerikanske Carlyle Group og investeringsselskabet The Townsend Group har indgået et strategisk partnerskab med Shanghai Yupei Group, en af Kinas største selskaber inden for udvikling af lager- og varehusfaciliteter, om investeringer i 17 logistikcentre tæt ved Kinas vigtigste transportcentre.

Carlyle og Townsend forpligter sig til ifølge Lloyds Loading List at investere 200 mio. USD i fem lagre ejet af Shanghai Yupei Group og til at bygge yderligere 12 faciliteter inden for de næste to år. Shanghai Yupei Group investerer yderligere 200 mio. USD, så den samlede kapital kommer op på 400 mio. USD.

Væksten i Kina må ikke komme under syv procent 

De 17 store lagerfaciliteter placeres i nogle af Kinas største logistikcentre og byer som Shanghai, Beijing og Guangzhou samt i byerne Shenyang, Tianjin, Chongqing, Zhengzhou og Hefei.

Jason Lee, adm. direktør og chef for Carlyle Asia Real Estate, siger, at logistik kun er i spirende udvikling, men en hurtigt voksende industri i Kina understøttet af en stærk vækst i det indenlandske forbrug.

Når investeringerne er gennemført fuldt ud, forventer den kinesisk-amerikanske platform at eje og drive et netværk af logistikcentre med over 1,8 mio. kvadratmeter areal. 

 

OECD opjusterer vækstforventninger 

Sass skal sparke døren op til Kina 

 

 

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også