Jyske Bank: DSV øger mulighederne i Nordatlanten

DSV's køb af SBS Worldwide Holdings ligger i tråd med selskabets ønske om øget ekspansion og styrker selskabets muligheder inden for luft- og søtransport, vurderer Jyske Bank.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Frans Høyer, DSV-analytiker hos Jyske Bank, vurderer i et interview med Ritzau Finans, at opkøbet af den britiske transport- og logistikkoncern SBS Worldwide Holdings ligger i tråd med selskabets ønske om øget ekspansion og det styrker selskabets muligheder inden for luft- og søtransport.

Torsdag underskrev DSV en aftale om overtagelse af SBS Worldwide.

"Med købet fortsætter DSV sin strøm af opkøb, der er sket hen over det seneste år. Købet af SBS Worldwide giver god mening forretningsmæssigt, fordi DSV derved fordobler sin tilstedeværelse i Nordatlanten, som ligger i fin tråd med selskabets målsætning om at udvide sit marked," forklarer Frans Høyer.

SBS Worldwide beskæftiger sig inden for luft- og søtransport, og fremover vil de aktiviteter blive integreret i det danske selskabs egen Air & Sea-division.

"Købet i sig selv tilfører noget omsætningsvækst, men det er i et begrænset omfang. Hvis man i stedet sammenlægger DSV's opkøb de seneste 12 måneder, så vil det tilføre omkring seks pct. omsætningsvækst til DSV," lyder det fra Frans Høyer.

Samtidig med købet oplyste den danske transport- og logistikkoncern, at SBS Worldwide glimrende komplimenterer DSV, og at det britiske selskab er veldrevet med gode kunderelationer og et højt serviceniveau.

"Der er helt sikkert også gode synergimuligheder i købet. For det første vil det betyde besparelser på DSV's køb af transportydelser og for det andet en forbedret servicekvalitet. Konkurrencekraften bliver også styrket, så DSV vil stå med bedre muligheder i de nordatlantiske markeder," fortæller DSV-analytikeren.

SBS Worldwide omsatte i 2012 for omkring 50 mio. pund (436 mio. kr.), mens DSV's Air & Sea-division omsatte for 19,9 mia. kr. i samme periode.

Købsprisen oplyses ikke.

DSV køber udenlandsk selskab til Air & Sea 

DHL ser faldende søfragt i første halvår

DSV: Gode resultater i alle divisioner i hårdt marked 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også