ShippingWatch

Aker-topchef: Vild vækst venter os

De næste fem år bliver med vilde vækstrater, siger Aker Solutions-topchef Øyvind Eriksen. Han har lige skuffet med sløje tal for første halvår.

Det kommer til at buldre derudaf de næste fem år for norske Aker Solutions, der leverer komponenter til offshore olieindustrien.

Sådan lyder det i kølvandet på et ellers magert halvårsregnskab fra selskabets topchef Øyvind Eriksen. Han siger til Dagens Næringsliv, at Aker Solutions mærker en stærk efterspørgsel på tværs af selskabets forretningsområder.

 

Her fremhæves Subsea-forretningen, hvor selskabet i andet kvartal indgik sin hidtil største Nordsø-kontrakt på 440 mio. dollar, knap 2.5 mia. kr. Flere lignende projekter er på trapperne siger Øyvind Eriksen, som ifølge Dagens Næringsliv også læner sig op af prognoser, som forudser, at investeringer olie-gasfelter i år når 678 mia. dollar, 3.800 mia. kr. - en stigning på 10 pct. i forhold til 2012.

"Der er ventet en årlig vækst på 8-10 pct. over den næste fem år," siger Eriksen til dn.no.

Topchefen hæfter sig samtidig ved, at væksten i investeringer vil være stærkest inden for offshore-området, hvor Aker Solutions opererer.

Udmeldingerne kommer efter et regnskab for andet kvartal, der viste en faldende indtjening i forhold til samme periode sidste år.

Konkret faldet resultat til 946 mio. NOK mod 1.36 mia. NOK i samme periode sidste sår. En lavere kapacitetsudnyttelse og en tyndere ordreindgang lægger til grund for det store fald, oplyser selskabet.

Færre opgaver presser Aker Solutions resultat

Aker vinder storkontrakt i Nordsøen 

Aker Solutions skal have 4000 nye medarbejdere i år 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk droppede sin stort anlagte blockchain platform, EU blev enig om en foreløbig aftale om at få shipping ind i sit kvotehandelssystem, og tankmarkedet gør sig klar til EU’s forbud mod russisk olie. Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs