ShippingWatch

Koreansk værftsspecialist i produkttank taber stort

Koreanske Hyundai Mipo Dockyard (HMD), der i stort omfang bygger de efterspurgte økovenlige produkttankere, tabte overraskende stort i 2. kvartal, og det overrasker analytikere.

Koreanske Hyundai Mipo Dockyard (HMD), der i stort omfang bygger de efterspurgte økovenlige produkttankere, kom ud af 2. kvartal 2013 med et dundrende underskud på 115,4 mio. USD, der overrasker analytikere, skriver Tradewinds.

Scorpio på indkøb igen, nu med produkttanker nummer 30 

Det svage regnskab skyldes ifølge flere analytikere værftets manglende erfaring med at bygge særlige skibstyper som PSV'ere til offshore og kombinerede fragt- og containerskibe. Samtidig peger de på, at værftet har taget ordrer ind på den nye generation af brændstofeffektive produkttankskibe til meget lave priser og på et tidspunkt, hvor omkostningerne i forbindelse med bygning af skibene var på vej op.

HMD-værftet forventer fortsat et mindre tab, også i anden halvdel af 2013, men værftet fastholder, at det vil nå målet om en omsætning på 3,2 mia. USD, og at 81 procent af dette allerede er nået på nuværende tidspunkt.

En analytiker hos Morgan Stanley bemærker dog, at værftet tidligere salgsmål var 3,6 mia. USD og ikke 3,2 mia. USD.

MR-produkttankskibe udgør 69 procent af værftets ordrebeholdning, der i kredsen af kunder også har det aggressive Scorpio Tankers, mens bulk og PCTC hver udgør 11 procent.

Ny bølge af ordrer på produkttankere 

Koreanske værfter i heftig gældsætning 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs