ShippingWatch

Værftsdirektør: Fayard har presset os i bund

Direktøren for Damen Shiprepair Götaverken i Gøteborg nævner hård konkurrence fra Fayard, Öresundsvarvet og Polen som årsager til, at det svenske værft nu må afskedige over halvdelen af medarbejderne.

Hård konkurrence fra især danske Fayard på Lindøværftet tvinger Damen Shiprepair Götaverken i Gøteborg til at opsige over halvdelen af værftets medarbejdere. I alt drejer det sig 78 ud af værftets nuværende 124 ansatte, skriver Sjøfartstidningen.

Fayard og Bladt trækker væksten til Lindø 

"Konkurrencen om de job, der findes, er stenhård fra for eksempel Öresundsvarvet og Fayard i Danmark, men også fra Polen, som tager mere og mere over. Både fordi de kan presse priserne, men selvfølgelig også fordi de er dygtige. Vi gør det her for at undgå konkurs og for at overleve," siger adm. direktør Monica Svenner til avisen.

Ifølge den svenske værftsdirektør er omsætningen på det hollandsk-ejede Damen Shiprepair Götaverken mere end halveret inden for de sidste år. I 2011 lå omsætningen på ca. 300 mio. svenske kroner, men den er nu nede på 120 mio. kroner. Værftet havde sidste år et underskud på 59 mio. kroner.

Norske værfter mærker presset fra Asien 

Det er fraværret af større og nødvendige reparationsopgaver, som de fleste værfter lever af, som er mindsket dramatisk i de seneste år, siger Monica Svenner, der tiltrådte for mindre end et år siden som direktør for Damen Shiprepair Götaverken, der i stor udstrækning og i lighed med andre værfter benytter underleverandører.

Danske værfter beskylder hinanden for urent trav 

Fayard taber på svagt shippingmarked 

De sejler uden om Danmark 

Kamp om ordrer fra Nordsøen optrappes 

 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs