Kina overvejer støtte-pakke til shipping-selskaber

Kina overvejer en lovgivningspakke, der skal beskytte landets skrantende shipping-industri mod udenlandske konkurrenter, som mistænkes for skadelig prismanipulation. Det skriver Reuters på baggrund af China Daily.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Kinesiske myndigheder overvejer en ny lovgivningspakke for at beskytte den nationale shipping-industri. Myndighederne mistænker nemlig udenlandske konkurrenter for skadelig prismanipulation. Det skriver Reuters på baggrund af China Daily.

Såfremt reglerne bliver en realitet, vil Kina intensivere overvågningen af måden hvorpå, udenlandske rederier sætter deres rater i kinesiske havne. Ifølge Reuters vil rederne skulle rapportere deres eksakte rater til embedsmænd. Ændringer i raterne vil herefter blive rapporteret og være underlagt 'markeds-supervision' fra myndigheder, hedder det.

Maersk Line oplyser til ShippingWatch, at et muligt krav om at rapportere eksakte rater ikke vil betyde nogen ændring, eftersom rederiet allerede oplyser eksakte rater.

Song Dexing, direktør for vand-transport-departementet i Kinas transportministerie, citeres for at sige, at det foreslåede system, vil kunne hjælpe, hvis "udenlandske industri-giganter" forsøger at lave unfair konkurrence.

"Hvis et selskab af andre spillere mistænkes for at have skåret eller hævet rater på en skadelig måde, mens markedet er volatilt, kan vi lancere en undersøgelse mod det for at finde ud af, om der er unfair konkurrence. Jeg tror, at shipping-selskaber vil opføre sig mere forsigtigt, når de ændrer rater," siger Song Dexing.

Andre mulige tiltag inkluderer omstrukturering af shipping-kapacitet, en speciel kapitalfond til at få ældre skibe ud af flåden, samt en reduktion af skatter for rederier.

Cosco Shipping fastlåst i underskudsskrue  

Oliepriser stoppes af skuffende kinesisk vækst 

Risiko for massekonkurser hos kinesiske værfter 

Drewry: Asien-Europa-rater stiger 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også