Kinesisk værft bebuder større finansiel transaktion

Handlen med aktierne i Guangzhou Shipyard International er indstillet på børserne i Hongkong og Shanghai efter meddelelse om, at en større finansiel transaktion er på vej.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Det kinesiske skibsværft Guangzhou Shipyard International har indstillet handlen med selskabets aktier på børserne i Hongkong og Shanghai, mens markedet afventer nyt om en større finansiel transaktion.

Ifølge Tradewinds har Guangzhou-værftet foreløbig ikke afsløret yderligere om indholdet i den bebudede transaktion eller detaljer om en eventuel tredjepart.

Kinas fire største værfter i krise 

Sidste år Guangzhou Shipyard International ledelsen af Guangzhou Longxue Shipbuilding as China State Shipbuilding Corp med ambitioner om at rationalisere porteføljen af skibsværfter.

Guangzhou fik i 1. kvartal 2013 et overskud på knap ni mio. USD. Ifølge mæglervirksomheden Clarkson har Guangzhou 29 nybygninger i ordrebogen, hovedsagelig kemikalie- og produkttankere.

Rederiet Norden er bl.a. kunder hos Guangzhou Shipyard International. Rederiet bestilte i 3. kvartal 2012 et isforstærket økodesign  til levering i 2014. Rederiet har i forvejen to handysize produkttankere under bygning på Guangzhou. 

Analytikere: Nybygningsmarkedet har nået bunden 

Ordrebøgerne på kinesiske værfter falder fortsat 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også