ShippingWatch

Monjasa runder omsætning på 8,5 mia kr

Det går godt for bunkervirksomheden Monjasa, der runder et salg på 8,5 mia. kr. og udvider tankflåden til spotpriser, skriver Børsen.

Omsætningen vokser støt hos det Fredericia-baserede Monjasa, hvis salg sidste år voksede med 1,5 mia. og dermed rundede 8,5 mia. kr. Heraf stammer 85 pct. fra oliesalg, skriver Børsen.

"Omsætningen kunne være næsten fordoblet, hvis vi bare kørte løs, men det vil vi ikke. Sammenlignet med mange andre har vi været konservative omkring kreditterne og holdt os meget i agt for risici i et noget porøst shippingmarked," siger adm. dirketør Jan Jacobsen, Monjasa Holding.

Overskuddet nåede 115 mio. kr, hvilket er 23 pct. lavere end året forinden. Tilbagegangen bliver dog forklaret med udgifter til at blive en rigtig stor virksomhed og er blevet godkendt af ledelsen. Monjasa er da også langt fra en af de større olieforhandlere, og det har Anders Østergaard der fint med.

"Vi har ikke haft seriøse debitortab, og det skyldes, at vi ikke vil lave forretning for enhver pris. Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi har tjent pengene på de allerbedste rederier i verden," siger han til Børsen og peger bl.a. på Maersk og franske CMA CGM.

I dag har Monjasa 15 tankskibe i flåden og ejer selv to. Virksomheden købte for nylig et 80.000 tons tungt tankskib til en pris, der ifølge Anders Østergaard minder om skibets skrotværdi og ligger mellem 50 og 100 mio. kr.

Beskyldes for plagiat

Som ShippingWatch tidligere har fortalt, har tre tidligere medarbejdere hos Monjasa etableret et nyt internationalt bunkerselskab, Endofa Energy, med hovedsæde i Dubai og Houston. Endofas koncept bliver nu beskyldt for at være plagiat af Jan Jacobsen, adm. direktør i Monjasa Holding.

"Vi må konstatere, at det, de laver, er ret plagierende på vores koncept. Det kan man så have sine meninger om," siger han uden at komme yderligere ind på, hvorvidt det kan få et juridisk efterspil.

Det afvises af medstifter hos Endofa Allan Frost med ordene:

"Bunker-trading er ikke et unikt koncept."

Nu rykker Monjasa på LNG 

Monjasa-udbrydere bag nyt bunker-selskab 

Endofa opruster med to nye bunker-skibe 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs