Monjasa runder omsætning på 8,5 mia kr
Omsætningen vokser støt hos det Fredericia-baserede Monjasa, hvis salg sidste år voksede med 1,5 mia. og dermed rundede 8,5 mia. kr. Heraf stammer 85 pct. fra oliesalg, skriver Børsen.
"Omsætningen kunne være næsten fordoblet, hvis vi bare kørte løs, men det vil vi ikke. Sammenlignet med mange andre har vi været konservative omkring kreditterne og holdt os meget i agt for risici i et noget porøst shippingmarked," siger adm. dirketør Jan Jacobsen, Monjasa Holding.
Overskuddet nåede 115 mio. kr, hvilket er 23 pct. lavere end året forinden. Tilbagegangen bliver dog forklaret med udgifter til at blive en rigtig stor virksomhed og er blevet godkendt af ledelsen. Monjasa er da også langt fra en af de større olieforhandlere, og det har Anders Østergaard der fint med.
"Vi har ikke haft seriøse debitortab, og det skyldes, at vi ikke vil lave forretning for enhver pris. Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi har tjent pengene på de allerbedste rederier i verden," siger han til Børsen og peger bl.a. på Maersk og franske CMA CGM.
I dag har Monjasa 15 tankskibe i flåden og ejer selv to. Virksomheden købte for nylig et 80.000 tons tungt tankskib til en pris, der ifølge Anders Østergaard minder om skibets skrotværdi og ligger mellem 50 og 100 mio. kr.
Beskyldes for plagiat
Som ShippingWatch tidligere har fortalt, har tre tidligere medarbejdere hos Monjasa etableret et nyt internationalt bunkerselskab, Endofa Energy, med hovedsæde i Dubai og Houston. Endofas koncept bliver nu beskyldt for at være plagiat af Jan Jacobsen, adm. direktør i Monjasa Holding.
"Vi må konstatere, at det, de laver, er ret plagierende på vores koncept. Det kan man så have sine meninger om," siger han uden at komme yderligere ind på, hvorvidt det kan få et juridisk efterspil.
Det afvises af medstifter hos Endofa Allan Frost med ordene:
"Bunker-trading er ikke et unikt koncept."
Relaterede artikler:
Nu rykker Monjasa på LNG
For abonnenter
Endofa opruster med to nye bunker-skibe
For abonnenter