ShippingWatch

Nordjylland vil styrke sin maritime klynge

Den maritime klynge i Nordjylland står til at blive styrket i forlængelse af et nyt samarbejde mellem Frederikshavn og Hjørring Kommune.

Hjørrings borgmester Arne Boelt (A) og Frederikshavns borgmester Lars Møller (V) ønsker at styrke erhvervssamarbejdet på tværs af de to kommuner, oplyser de i en pressemeddelelse.

Det er ikke mindst de nordjyske virksomheders kompetencer inden for det maritime områder, hvor ambitionerne nu bliver hævet.

"Vi er så heldige, at vores kommuner har en unik geografisk placering, der rummer store vækstmuligheder. Dem kan vi udnytte optimalt gennem et endnu tættere samarbejde. Vi bor lige ud til Nordeuropas blå motorvej, og vi har i Hirtshals, Frederikshavn og Skagens dynamiske erhvervshavne og maritime klynger, der allerede har etableret nære samarbejdsrelationer," udtaler borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt.

Og hans borgmesterkollega i Frederikshavn Kommune Lars Møller tilføjer:

Norge giver ordrer

"Mange ordrer fra især norske kunder er så store, at flere virksomheder går sammen om at byde på opgaverne. Virksomhederne skal have endnu bedre muligheder for at hive ordrer hjem fra de voksende offshore marked, så derfor vil vi arbejde for at udvikle kommunernes infrastruktur og presse på for, at de planlagte havneudvidelser i Frederikshavn og Skagen bliver realiseret hurtigst muligt."

Udmeldingen kommer samme dag, som Frederikshavn Havn offentliggør sit regnskab for 2012. Årets resultat blev på 5,5 mio. kr. efter afholdte direkte projektomkostninger på 5,5 mio. kr. i forbindelse med det kommende havneudvidelsesprojektet. Bestyrelsen anser resultatet for tilfredsstillende.

Havnens egenkapital ved regnskabsårets afslutning udgør 182 mio. kr., hvilket svarer til en soliditetsgrad på 64.

"Havnen står således godt rustet til at møde kommende års store udfordringer, særligt i forbindelse med det igangværende havneudvidelsesprojekt," hedder det i en meddelelse fra havnen.

Nordjyske værfter vejrer morgenluft

 

Evaluering: Marcods arbejde virker

Vestergaard Marine Service: Vi rykker i Brasilien og Norge i år

Nordjysk marineselskab fra to til 100 på ti år

Frederikshavn Havn tager fat på storstilet udvidelse 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Rederier er usikre på de kommende CII-regler for skibes CO2-udledninger. Ammoniak kan blive vigtigt brændstof, men kræver enorm produktion. Nye EU-sanktioner mod Rusland kan omgås, siger advokat. Og Norden undgår straf i sag om falske logbøger.

Carsten Mortensens Dee4 Capital sælger ud igen

Dee4 Capital Partners med tidligere Norden- og BW Group-topchef Carsten Mortensen sælger endnu et tankskib - denne gang til græsk skibsreder og lander millionfortjeneste, viser tal i VesselsValue.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs