ShippingWatch

Ugebrev: Potentiale i Atlantic Petroleum

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleums (AP) mange opkøb i 2012, der har resulteret i en større risikospredning, er ikke blevet belønnet tilstrækkeligt af aktiemarkedet.

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleums (AP) mange opkøb i 2012, der har resulteret i en større risikospredning, er ikke blevet belønnet tilstrækkeligt af aktiemarkedet. Det vurderer Aktieugebrevet, der også finder det vigtigt at notere sig, at AP fremover venter 4-5 boringer om året, hvilket vil skabe en mere dynamisk virksomhed med større newsflow.

"Kursen er pt. fortsat lidt trykket af den tørre brønd Magnolia, og det illustrerer fint vores pointe om risikoen ved mindre olieefterforskningsselskaber, hvor produktionen ikke er så stor endnu, skriver ugebrevet, der mener, at netop den risiko er AP med succes ved at minimere, men ikke blevet belønnet tilstrækkeligt for endnu."

"AP er den eneste noterede olieaktie i Danmark, og den nyder som følge af sin brogede historik og størrelse ikke megen opmærksomhed blandt de større institutionelle investorer, konstaterer ugebrevet, der på den baggrund vurderer, at der er en ”Small Cap-rabat” indbygget i aktien, som kan vil blive mindsket i takt med produktions- og indtjeningsvæksten."

Ugebrevet sætter i første omgang et kursmål på 195 kr. på seks måneders sigt. Dermed er der en upside på lige over 20 pct. i forhold til fredagens slutkurs på 158 kr. på børsen i København.

På lidt længere sigt tror ugebrevet, at aktien rummer et pænt vækstpotentiale, når de nye produktionsfelter startes op i 2014-2015, og der skrues op for efterforskningen i de nytilkøbte områder.

RITZAU FINANS

Atlantic Petroleum producerede 66.000 tønder olie i marts

Atlantic Petroleum forventer produktions- og indtjeningsfald

Atlantic Petroleum tegner kreditfacilitet på 300 mio. nok 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs