ShippingWatch

Grontmij: Den nyeste Seahorse sparer 17 procent fuel

Den tredje generation af Grontmijs Seahorse kan spare omkring 17 procent i fuel sammenlignet med første generation, oplyser udviklerne af handysize skibet efter levering af det første i den nye serie.

Efter at den første generation af Grontmij/Schmidt Maritimes Seahorse blev leveret i 2011, har de to udviklere foretaget foreskellige forbedring er skibstypen, som ifølge partnerne har givet resultater.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at den nyeste generation af Seahorse efter bl.a. at have fået installeret nye motorer og nye skruer har kunnet præstere besparelser per dag på 4,2 tons fuel, eller hvad der svarer til 17 procent i forhold til den første udgave af Seahorse.

Ifølge pressemeddelelsen er der foretaget de tests på havet, der dokumenterer skibets performance. Det første skib i den nye serie er netop leveret.

Grontmij: Stor interesse for nye skibsdesign

Grontmij dykker med dalende værftsaktivitet

Seahorse-designer: Branchen oversælger øko-gevinst 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs