ShippingWatch

Koreansk finanshus: Bedre skibsfinansiering på vej i 2013

Analytikeren Yoo Jae-Hoon fra koreanske Woori Investment & Securities regner med, at finansieringsmulighederne vil blive forbedret i løbet af 2013 til gavn for shippingindustrien herunder værfterne.

Analytikeren Yoo Jae-Hoon fra koreanske Woori Investment & Securities mener, at en fortsat stigende global likviditet vil komme shippingindustrien og hermed værfterne til gode.

”Offshoreværfternes kontrakter er på et stabilt niveau, hvad angår tre store segmenter, og derfor vil forbedringer i markedet for små nybygninger medvirke til en stigning i profitabiliteten af nye ordrer. Hvis en udvidelse af likviditet og præference for risikable aktiver eksisterer på samme tid, vil det genere et kapitalflow til shipsfinansiering," siger han ifølge Asiasis.

”Forbedringen i skibsfinansieringens tilstand ventes at realisere sig i anden halvdel af 2013. Det skyldes de høje forventninger til dokumentationen af præstationerne for de eco-skibe, der leveres i anden halvdel af 2013 og den nye regerings løfte om at etablere et skibsfinansieringsselskab samt Verdenbanken underafdeling IFC, der for nyligt erklærede sin involvering i skibsfinansiering.”

Sydkorea fik ny regering tidligere på måneden.

 

 

Mere fra ShippingWatch

CBS lancerer bestyrelses-uddannelse for shipping

Med støtte fra en række profilerede shipping-navne er halvdelen af pladserne på det første modul af CBS’ nye Blue Board Leadership Programme allerede besat. Andreas Sohmen-Pao er blandt underviserne.

Markant fald på vej i eksporten fra Kina til USA

Efterspørgslen i USA flytter sig fra varer til services, og det giver lavere import af kinesiske varer til USA, vurderer logistikchefer. Data fra Kina bekræfter, at ordrebeholdningen falder hos kinesiske virksomheder.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs