Hirtshals vil hive norske virksomheder i land

De norske shipping- og olievirksomheder skal komme til Hirtshals og tage for sig af de retter, som underleverandørindustrien dér tilbyder. Et nyt netværk skal sørge for mindst én norsk kunde på havnen 1. maj i år.

De norske olie- og shippingvirksomheder mangler arbejdskraft. Virksomhederne på Hirtshals Havn mangler arbejdsopgaver. Det forhold har fået Hirtshals Havn til at stable et nyt netværk på benene, der skal få norske virksomheder til lægge arbejdsopgaver på den nordjyske kaj.

Netværket reparir4norway har Hirtshals Havn som tovholder for de i alt tolv virksomheder, og konkrete mål er sat op.

"Vores første målsætning er, at vi inden 1. maj skal have skaffet arbejdsopgaver fra minimum en norsk virksomhed, og henover året skulle vi gerne have fat i 5-6 stykker i alt," siger Karin Eilers, vicedirektør i Hirtshals Havn og projektleder for repair4norway.

Europæiske havne skeptiske over for EUs LNG-udspil

Markedsføringen af Hirtshals Havn er gået i gang og er målrettet både rederier og offshorevirksomheder.

"Vi er ved at kontakte en masse virksomheder. Det kan være rederier, der har brug for at gå i dok, males eller have almindelige service. I vores netværk dækker vi bredt på forskellige ydelser," siger Karin Eilers.

I den norske avis Dagens Næringsliv er der i dag stor debat mellem Statoils direktør og repræsentanter fra leverandørvirksomhederne i Norge. Sidstnævnte brokker sig over, at Statoil søger mod Asien for billigere leverandører, mens Statoil hævder, at de norske leverandørers priser ligger 10 - 30 pct. over det globale udbud.

Statoil: Norske leverandører er for dyre  

Også den nordjyske klynge centreret om Frederikshavn Havn og de mange maritime virksomheder der har Norge som hovedfokus. Foreløbigt er der ikke optræk til et samarbejde mellem de to nordjyske byer, men Karin Eilers vurderer, at det formentlig på et tidspunkt kan give mening med et samarbejde mellem byerne, når repair4norways indsats har vist et resultat.

Fjord Lines milliard-investering skaber 300 nye nordjyske job

Nedtonede nordjyske fremtidsudsigter

En maritim klynge kræver stærkt samarbejde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også