Krav til ballastvand rykker tættere på

Prøvetagning som led i havnestatskontrol af ballastvand er ikke længere et indledende krav for, at ballastvandkonventionen kan træde i kraft efter et møde i IMO i denne uge. Det betyder, at konventionen måske træder hurtigere i kraft.
Foto: Rederiforeningen
Foto: Rederiforeningen

Underkomitéen Bulk Liquids and Gasses (BLG) i IMO har afholdt møde i denne uge og truffet beslutning om at udskyde kravet om prøvetagning af ballastvand som led i havnestatskontrol. Det hjælper med til, at ballastvandkonventionen nu er et skridt tættere på.

"Vi har fået fjernet en af de små sten på vejen og sikret, at prøvetagning først kommer på tale, når vi har sikkerhed for, at det er praktisk muligt. Vi har dog fortsat de større sten i form af konventionens implementeringsdatoer og de præcise retningslinjer for havnestatskontrol. Og så længe diskussionerne her ikke er tilendebragt, er det vanskeligt at se, at tilstrækkelig ratifikation vil blive opnået," siger sekretariatsleder Peter Olsen fra Danmarks Rederiforening i en artikel på foreningens hjemmeside.

Prøvetagning af ballastvand har været meget omdiskuteret i IMO og ifølge rederiforeningen er det en af de faktorer, der har fået de store flagstater som Bahamas og Panama til at vente med at ratificere konventionen, der blev vedtaget i 2004.

Formand for BLG-komiteen Sveinung Oftedal siger, at prøveperioden, hvor prøvetagningerne udskydes, kun skal være et afgrænset tidsrum, som vil ophøre, når konventionen om ballastvand træder i kraft. Han understreger ifølge Sustainable Shipping også, at udskydelse af perioden for prøvetagning kan føre til, at ballastvandkonventionens ratifikation kommer hurtigere på plads.

Rederiforening håber ballastvandbekymring gør indtryk

Stor international bekymring om ballastvandkonvention

Alfa Laval: 35.000 skibe skal have ballastvand-systemer  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også