ShippingWatch

Alfa Laval sælger de første scrubberanlæg

Svenske Alfa Laval har vundet sin første ordre på salg af leverandørens scrubberanlæg PureSOx. Ordren har en værdi på 60 mio. SEK og er første skridt i et salg af miljøanlæg, som vil blive mere efterspurgt de kommende år.

Svovloxider (SOx) er et af de varmeste miljøemner i de kommende år. Alfa Laval er en af leverandørerne til scrubberanlæg, der kan rense udledninger fra skibe for SOx, og den svenske leverandør har nu solgt sit første af slagsen.

Det drejer sig om en ordre på anlæg af typen PureSOx til en værdi af 60 mio. SEK. Anlæggene skal leveres i løbet af 2013. Alfa Laval ønsker ikke at oplyse kunden, skriver selskabet i en pressemeddelse, på grund af en fortrolighedsaftale.

Anlægget fra Alfa Laval og andre scrubbere er den ene måde at begrænse svovloxidindholdet i skibes udledninger på, så det lander på niveauet på 0,1 pct., der fra 2015 bliver den gældende grænse. Den anden måde er at ændre i brændstoftypen.

NGO: Emissioner fra shipping er vores største bekymring 

Alfa Laval: Tusindvis af skibe vil installere røgrensere

MAN og Maersk Line størst potentiale for miljøeksport 

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs