ShippingWatch

Mere end 100 nye danske leverandører på vej til Norge

Over 100 danske leverandører er i 2012 blevet registreret som underleverandører til den norske olie- og gasindustri. Der er plads til dem, vurderer eksportrådgiver.

Foto: Øyvind Hagen/Statoil

Det kræver den såkaldte Achilles-registrering at bevæge sig ind på leverandørmarkedet til den attraktive olie- og gassektor i Norge, og den har mere end 100 danske leverandører søgt om og fået i 2012. Det fortæller Klaus Kræmer, der er adm. direktør for Achilles Information i Danmark. I alt har omkring 300 danske leverandører Achilles-registrering.

"Der er hård kamp om leverandørerne til hele energibranchen, men i Norge er den nærmest lidt ekstrem. Vi kan ikke sige, om dem, der bliver registreret, efterfølgende får succes, men vi kan sige, at der er stor efterspørgsel på dem," siger Klaus Kræmer.

Spørger man eksportrådgiver på den danske ambassade i Oslo Henrik Visby, er der nok at komme efter for de danske virksomheder, og der er også brug for dem.

Leverandører skal blive bedre sælgere i Norge 

"Markedet er her på mange niveauer. Vi har danske aktiviteter både på de helt store energiprojekter, på rådgiverdelen, som udstyrsleverandører og som underleverandører. Vi oplever, at der er rigtig stor interesse fra mange danske virksomheder, og at de samtidig har noget rigtig godt at byde ind med," siger Henrik Visby til ShippingWatch.

Dansk selskab vil sælge ballastvandsystem i Norge

Store fordele

Han fortæller, at de danske virksomheder har store fordele på grund af sprog- og kulturligheder med nordmændene. Derfor har danskere nogen gange en lettere indgang til markedet, men han påpeger også, at man som leverandør lige skal tilpasse sit verdensbillede, inden man hopper jubelglad ud på det danske marked.

"Det er vigtigt, at man ikke udelukkende går efter de store norske selskaber som Statoil. Det er ikke nødvendigvis den rigtige indgangsvinkel, i stedet skal man afstemme efter, hvad der er realistisk og være åben over for andre forretningsmuligheder lidt længere nede i værdikæden," siger Henrik Visby.

De norske investeringer i olie- og gassektoren er blevet opgjort løbende og med et stadigt stigende antal kroner i størrelsen. I 2011 lød buddet på investeringsbudgettet for olie- og gassektoren på 140 mia. NOK. I februar i år lå det tilsvarende tal på 186 mia. NOK, mens det nu ligger på mere end 200 mia. NOK. Svimlende summer ifølge mange, men Henrik Visby vurderer, at tallet endda er sat temmelig konservativt på grund af stadige ændringer i beregningsgrundlaget for aktiviteter på norsk sokkel.

Dansk ballastvandsystem certificeret og klar til salg

Rambøll i oliesatsning

Norsk værftsfusion godt nyt for danske leverandører 

 

Læs meget mere om de danske leverandører og resten af det maritime erhverv med 40 dages gratis abonnement på ShippingWatch

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs