ShippingWatch

Tilladelse til bankstøtte til koreanske værfter

Den statsejede koreanske bank Eximbank har fået tilladelse til at give endnu større lån til de koreanske værfter, der lider under færre ordrer og generel verdensøkonomisk usikkerhed. Det skriver Lloyd's List.

Foto: Rederiforeningen

Sydkorea bygger skibe for alle verdens redere, og når kunderne er ramt betyder det også færre ordrer til de koreanske værftsindustri, som for første gang i knap 20 år ser ud til at have et fald i eksportværdien af skibe. Derfor har den koreanske regering bestemt sig for at mildne låneforholdene for de koreanske banker, og det fik i denne uge den regeringsejede Eximbank til at hæve sit udlånsloft, skriver Lloyd's List.

Tæsk til koreanske værfter i september

Reglerne for Eximbank er blevet ændret, så det nu er tilladt at give lån på 60 pct. af en låntagers indre værdi, frem for 40 pct., og samtidig blev kreditmaksimum for låntagere - defineret som låntageren og dets partnere - hævet til at være 80 pct. af gruppens totale aktieværdi frem for det tidligere maksimum på 50 pct..

"Dette er primært i relation til vores plan om at redde shippingbranchen. Når det er så er sagt, så følger der også regler med for alle de sydkoreanske firmaer," siger en kilde i banken ifølge Lloyd's List.

I år regner Eximbank med at yde shippinglån på 14,1 mia. USD hovedsageligt direkte til de koranske værfter. Regeringen har udover at spørge Eximbank også opfordret Korea Development Bank, Korea Exchange Bank, Woori, Kookmin, Hana og Shinhan om at give kredit til værfterne til en samlet værdi på 3,5 mia. USD. Den koreanske værftsindustri udgør ti pct. af landets samlede eksport, og det er en sektor, regeringen har stort fokus på.

Korea mærker nedturen for nybygninger

Rusland og Korea i tættere shippingsamarbejde

Medie: Sydkorea godkender seks banker til skibsfinansiering 

Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs