ShippingWatch

Maritime konkurrenter går sammen om studiekoncept

I et treårigt studiejob skal ingeniørstuderende kunne rotere mellem medarbejder-konkurrerende virksomheder i den maritime branche. Det skriver ingenioren.dk.

En række virksomheder inden for det maritime erhverv er gået sammen om et nyt koncept, hvor ingeniørstuderende bliver ansat i et treårigt studiejob, der fungerer på tværs af de virksomheder, der deltager i ordningen. Det skriver ingenioren.dk.

Force Technology besætter selv to af de i alt seks arbejdspladser, rederiet Dampskibsselskabet Norden og endnu et unavngivent rederi skal indgå i en kæde hver, mens skibskonstruktionsvirksomheden OSK og MAN Diesel & Turbo, der laver skibsmotorer, udgør de sidste to pladser.

ABB-ingeniører skal hive globale offshore-ordrer til Danmark  

Ordningen får ifølge ingenioren.dk debut ved næste års studiestart og er kommet til verden, fordi den maritime branche kæmper med ingeniørmangel. Kun otte arbejdspladser besættes i gennemsnit om året, selvom der er behov for mange flere medarbejdere, lyder det fra ophavsmanden til konceptet.

Konceptet er bygget op af to kæder, der hver består af tre virksomheder. Hver kæde får tilknyttet tre studerende, som skiftes til at fungere i kædens tre virksomheder et år ad gangen. Dermed vil i alt seks studerende være tilknyttet projektet. Den studerende ansættes fra det andet år på bachelorstudiet og slutter efter det første år på kandidaten.

Nye skibsingeniører bliver efterspurgte 

På den måde rustes de studerende til en karriere i den maritime branche, hvilket skal få dem til at indstille karrierekompasset i den retning, når de er færdiguddannede. Tilbuddet skal samtidig gøre de maritime uddannelser på DTU mere attraktive.

»Konceptet er skelsættende på den måde, at det er virksomheder, som normalt konkurrerer om medarbejdere, der er gået sammen, da vi hellere vil konkurrere om 25 medarbejdere end om 4. Det gælder om at så for at kunne høste,« siger Magnus Gary, projektleder fra den rådgivende maritime virksomhed Force Technology og initiativtager til projektet.

DTU inviterer maritime virksomheder indenfor

Ny maritim kandidatuddannelse på vej fra SDU  

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Celsius Shipping er sluppet ud af russisk dilemma

Celsius Shipping med danskeren Jeppe Jensen i spidsen behøver ikke længere at se magtesløst til, mens et af dets skibe anløber en russisk havn. Kontrakten med kinesisk energiselskab er udløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs