Hoyer skal ruste sig til øget konkurrence

Hadsten-virksomheden Svend Hoyer A/S, der yder rådgivning og producerer bla. motorer, har afleveret et regnskab med tilbagegang i resultatet før skat. Det er tilfredsstillende set i forhold til et stagnerende marked og øget konkurrence, lyder det fra Hoyer.
Foto: Statoil
Foto: Statoil

Svend Hoyer A/S er tilfredse med regnskabet for det forskudte regnskabsår 2011-12. Tilfredsheden bunder i, at konkurrencen stiger for den Hadsten-baserede virksomhed, som alligevel kan levere en bruttofortjeneste på 48 mio. kr. Det er en stigning på knap 9 mio. kr. i forhold til regnskabsåret 2010-11. Overskuddet før skat oplever ikke en stigning, men derimod et fald på knap 3 mio. kr. fra 11,1 mio. kr. i 2010-11 til 8,5 mio. kr. i 2011-12.

Svend Hoyer A/S producerer motorer, kæder, kædehjul, remme med videre, og det er på den kerneforretning, at virksomheden venter, at konkurrencen vil stige. Med til fremtidsbilledet hører ifølge ledelsesberetningen, at markedet for Svend Hoyer A/S vil stagnere, og der derfor vil finde konsolidering i større enheder sted i branchen.

Vækst i Kina

"Svend Hoyer A/S har til hensigt at være en aktiv del af denne udvikling," hedder det ifølge ledelsesberetningen.

Virksomheden vil forsøge at kæmpe mod konkurrenterne blandt andet på det asiatiske marked, hvor Svend Hoyer A/S allerede er til stede i Kina og i marts i år åbnede kontor i Korea. Salget skal øges på det asiatiske marked, alene i Kina skal omsætningen op på mellem 100 og 150 mio. kr. i 2015.

"Det sidste år har været langt bedre end forventet. Målsætningen var at fordoble omsætningen i forhold til året før. Men væksten blev rent faktisk på 300 pct. sammenlignet med 2009/2010. Dermed nåede omsætningen op på godt 20 mio. kr. i 2010/2011," sagde Ketil Vesterlund, der er adm. direktør for Hoyer Motors Asia til Børsen i slutningen af august.

Hoyer vokser 40 procent i Europa

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også