ShippingWatch

Medie: Mærsk-døtre tjener millioner på krydstogt-boom

Maersk Broker, der er mest kendt for at tjene penge på at købe og sælge skibe, har gjort betjening af de mange krydstogtsskibe i København til en god forretning i takt med, at trafikken boomer. Det skriver Berlingske.

Foto: Morten Flarup

Maersk Broker, der har Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla som bestyrelsesformand og ofte bliver kaldt Mærsk-familiens guldkalv, tjener også stort på væksten i krydstogtskibe med anløb i København. Det skriver Berlingske Business.

Maersk Broker er mest kendt for at tjene penge på at købe og sælge skibe. Men i takt med, at trafikken af krydstogtskibe boomer i København, er betjeningen af de store passagerskibe også blevet en god forretning, skriver avisen. Selskabet er en selvstændig og privatejet virksomhed ejet af Mærsk-familien, hvoraf de tre døtre Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Leise Mærsk Mc-Kinney Møller og Kirsten Mærsk Mc-Kinney Olufsen må formodes at indehave størsteparten af arven fra afdøde Mærsk Mc-Kinney Møller.

"Vi har været med siden krydstogttrafikken startede i Københavns Havn. Vi er til stede i stor stil, og det er klart, at vi også mærker den vækst, der er foregået, siden trafikken begyndte at tage fart for 15-20 år siden," siger landechef Anders Larsen fra Maersk Broker til Berlingske.

Sidste år var Maersk Brokers omsætning på lige over 272 millioner kroner, og selskabet endte med et overskud på lidt under 129 mio. kroner mod lidt over 131 mio. kroner året før.

Mærsks Familiefond sælger B-aktier for 339 mio. kr. 

Uggla, Janholt og Mortensen på global magtliste i shipping 

Overskud i Mærsk' familiefond falder 4,8 mia. kr.  

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs