Hempel-konkurrent trodser global krise

Norske Jotun oplever fremgang i alle fire divisioner og forventer fortsat vækst. Den svage udvikling i Europa opvejes af fremgang i bl.a. Mellemøsten og Sydøstasien.
Foto: Hempel
Foto: Hempel

Den norske skibsmalingsgigant Jotun, storkonkurrent til danske Hempel, opnåede en fremgang i driften på ni procent i årets første fire måneder efter omsætningsfremgang i både mængder og værdier. Det oplyser selskabet i en regnskabsmeddelelse.

Jotun Gruppen havde samlede driftsindtægter i de første fire måneder 2012 på knap 3,8 mia. norske kroner mod knap 3,5 mia. norske kroner i samme periode sidste år. Det gav et samlet driftsresultat på 295 mio. norske kroner mod 261 mio. i samme periode sidste år.

Jotun Gruppen har sit hovedkvarter i Sandefjord og omfatter i alt 74 virksomheder i 43 lande. Alle fire dire divisioner i gruppen havde fremgang i driftsindtægterne med fremragende resultater for især malingsdivisionen i Mellemøsten og Sydøstasien.

"Vi har haft en fornuftig start på året i forhold til såvel salg som indtjening. Den svage økonomiske udvikling i Europa er blevet opvejet af fremgang i andre regioner," siger Morten Fon, Jotun’s pesident and CEO, der forventer fortsat omsætningsvækst og bedre indtjening i kraft af mere stabile råvarepriser.

Hempel: Jotun smartere end os til markedsføring 

Hempel fastholder ambitiøs 2015-vision 

Hempels 2011-resultat det dårligste i fem år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også