ShippingWatch

Bunker Holding freder Keld Demant som topchef trods fængselsdom

Med en betinget fængselsdom på fire måneder fortsætter Keld R. Demant som CEO i Bunker Holding. Selskabet afviser over for ShippingWatch at kommentere, om dommen kan skade virksomheden.

Keld R. Demant har trods den betingede fængselsdom "bestyrelsens og ejernes fulde tillid" til at fortsætte som topchef for Bunker Holding. | Foto: PR-FOTO

Keld R. Demant får lov at fortsætte i sin stilling som CEO for Bunker Holding trods en dom på fire måneders betinget fængsel for at overtræde EU's sanktioner mod Syrien.

Det oplyser Bunker Holdings bestyrelse i en pressemeddelelse, hvor det også fremgår, at Keld R. Demant tager sin straffedom "til efterretning".

Dommen ændrer dog ikke ved, at Keld R. Demant "har bestyrelsens og ejernes fulde tillid". Og ifølge pressemeddelelsen fortsætter Demant som topchef i Bunker Holding, som dermed vil blive ledet af en direktør med en betinget fængselsdom på fire måneder.

ShippingWatch har tidligere forgæves forsøgt at få medlemmerne af Bunker Holdings bestyrelse til at forholde sig til, om dommen mod Keld R. Demant kan skade virksomheden.

Det, vi har at sige om sagen, står i pressemeddelelsen

Jonas Søndergaard, kommunikationsdirektør, USTC

Hverken formand Torben Østergaard-Nielsen eller næstformand Klaus Nyborg har tidligere ønsket at kommentere sagen.

Det samme gælder tunge erhvervsfolk som Torben Janholt, der er tidligere topchef i rederiet J. Lauritzen og tidligere formand for Danske Rederier, og Peter Korsholm, der er tidligere partner og direktør i den nordiske kapitalfond EQT Partners og tillige er formand i bestyrelsen for Bunker Holdings moderselskab, USTC.

”Det må du ringe til de implicerede og tale med dem om. Jeg har ikke været involveret. Du må tale med Torben Østergaard-Nielsen,” sagde Torben Janholt til ShippingWatch den 20. december.

Efter bestyrelsens beslutning om at modtage dommen i Dan-Bunkering sagen er der fortsat tavshed fra USTC-koncernen på spørgsmålet, om man har overvejet, om det kan skade virksomheden at have en straffedømt direktør i Bunker Holding.

"Det kan jeg slet ikke kommentere på," siger Jonas Søndergaard, der er kommunikationsdirektør i USTC.

"Det, vi har at sige om sagen, står i pressemeddelelsen," siger han.

Danske Rederier, der er interesseorganisation for skibsfarten, vil heller ikke kommentere sagen efter beslutningen om ikke at anke den.

ShippingWacth havde stillet organisationen følgende spørgsmål:

"Nu har Bunker Holding valgt at acceptere Syrien-dommen, samt at lade Keld Demant blive siddende som CEO, selvom han også er dømt. Hvad er jeres kommentar til det, og mener I, det kan eller bør få konsekvenser for Danske Rederiers forretningsomfang med selskabet?"

De dømte i Dan-Bunkering sagen undlader at anke deres domme 

Dom har skabt usikkerhed hos Bunker Holdings samarbejdspartnere 

Tunge navne i Østergaards bestyrelser er tavse efter Dan-Bunkering dom 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs